Hafızlık öğrencisi Edibe Alrewi 8 ay gibi kısa bir sürede hafızlığını tamamlayıp Başkanlıkça yapılan sınavda başarılı olarak hafızlık belgesini aldı. Ayrıca genç hafiz, 18 saatte Kur'an-ı Kerim'i ezberden okuyarak "Taş Hafız" ünanını da aldı.

Bir diğer başarılı hafızlık öğrencisi ise; Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde öğrenim gören Hanya Elasfar isimli genç hafız, bir yandan üniversite eğitimine devam ederken diğer yandan Bölge Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamladı. 5 ay gibi kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim’i ezberlemeyi başaran öğrencimiz ismini hafızlar kervanına yazdırdı.

Hafızları makamında ağırlayan Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, "Kısa sürede hafızlığını tamamlayan yavrularımızı tebrik ediyorum. Hafızlığını dinleyip yönlendiren hocalarımızı tebrik ediyorum. Çocuklarını bizlere emanet edip buraya gönderen anne babalarına teşekkür ediyorum. Rabbim yollarını açık etsin. Ezberlediği Kur'anla onlara amel etmeyi nasip etsin inşallah." diye konuştu.

Hafızları, Kur’an Kursu Yöneticisi Amine Nazlı Kümbetli ve öğrencilerin hafızlık öğreticisi Elif Narmanlı'yı tebrik eden İl Müftüsü Ali Gülden, hafızlara hediye takdim etti.

Editör: Mehmet Öztürk