Yenimahalle İlçe Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temasıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler için "Ödül Takdim Töreni" gerçekleştirildi.

Mevlana Diyanet Gençlik Merkezi'ndeki törende Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit, gençlerin sevincine ortak oldu.

Açılışta konuşan Yenimahalle İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan, Kahramanmaraş İl Müftüsü olarak atandığı belirterek Gençlik Merkezi görevlileri ile gençlerle vedalaştı.

Filistin'de yaşanan olayları anımsatan Müftü Kotan, "Mescid-i Aksa bizim kutsalımızdır. Gazze'deki zulme sessiz kalamayız. Ümmetin birlik ve dirliğine vesile olacak, kutsal emanetlerimize sahip çıkacak, ilahi kelimetullah'ı yeryüzüne hakim kılacak gençleri yetiştirmek için hocalarımızla çalışıyoruz. Hepimize büyük görevler düşüyor, farkındayız ve bu şuurda bir gençlik yetiştirmek için de gayret ediyoruz." dedi.

Sonrasında kürsüye gelen  Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit ise Mevlid-i Nebi Haftası'nın Türkiye'de ve dünyada Hz. Peygamber'i anmaya ve anlamaya vesile olduğunu söyledi.

- "İman ettim demekle kurtulamayacağız"

Gençlerin Peygamber sevgisine duyduğu memnuniyeti ifade eden Yavuzyiğit, "Pek çok etkinliklerle Hz. Peygamber'i anlamaya ve mesajlarını duymayan insanlara duyurmaya gayret ediyoruz. Biliyoruz ki iman ettim demekle kurtulamayacağız. İmanda istikamet etmeli, Hz. Peygamber örnekliğinde, O'nun yolunda ve davasında mücadele etmeliyiz. Öyle ki Hz. Peygamber'in bir avuç Müslümanla bir toplumu bir dünyayı nasıl değiştirdiğini bilen Müslümanların bugün Filistin diye bir davası varsa ve ona sahip çıkmıyorlar ise Efendimiz (sas) ile kurduğu bağın zayıf kaldığının bir göstergesidir. İman edenlerin, imanının gereğini yerine getirmesi, Hz. Peygamber'in örnekliğinde bir yaşam sürmesi için, bir farkındalık oluşturmak için bu tür etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle programda emeği geçen idarecilerimize, gençlik gönüllülerimize, manevi danışmanlarımıza, öğretmenlerimize, çocuklarını güvenle Diyanet'imize emanet eden velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 11 ayrı kategoride gerçekleştilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Editör: Ömer Ceylan