Diyanet İşleri Başkanlığınca 2016 yılında terör mağduru bölgelerde çocuk ve gençlere yönelik manevi destek ve rehabilite amacıyla başlatılan "Yazımda Kardeşlik Var" projesi kapsamında düzenlenen gençlik kamplarının bu yıl Bitlis'in Ahlat ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Gençlere milli ve manevi değerlere uygun kardeşlik ruhuyla sosyalleşme imkanı sunan "Yazımda Kardeşlik Var Eğitim Programı Gençlik Kampları" proje sorumlusu Diyanet İşler Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik Koordinatörü Mehmet Fatih Tunç ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Eğitim Hizmetleri Uzmanı Ali Güner’in proje kapsamında öğrencilerin konaklama, ulaşım, sosyal etkinlikler gibi ihtiyaçlarının en iyi şekilde organize edilebilmesi için Ahlat'ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani rehberliğinde gerçekleştirilen ziyaretlerde "Yazımda Kardeşlik Var" projesi hakkında ayrıntılar paylaşıldı.

Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, projenin Ahlat’ta yapılmasından mutluluk duyduğunu ve gerekli görülen hizmetlerin sağlanmasında yardımcı olacağını dile getirdi.

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Özden de proje kapsamında her türlü imkanların seferber edileceğini dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Ahlat Gençlik Kampı, KYK Yurtları, Kuran Kursları, Yatılı İmam Hatip Okulları ve Gençlik Merkezleri ziyaret edilerek projeye uygunlukları kontrol edildi.

Editör: Ömer Ceylan