Giresun'un Espiye ilçesinde İlçe Müftülüğünce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında ilçe merkezindeki Yaz Kuran kursuna katılan öğrencilere 15 Temmuz anlatıldı.

Ulu Camii'nde düzenlenen programa katılan İlçe Müftüsü Osman Gülbe , 15 Temmuz'u unutturmamak amacıyla yaz Kur'an kursuna katılan öğrencilere yönelik bir program düzenlediklerini söyledi.

20230717ESPYKK02
Öğrencilere 15 Temmuz ruhunu aşılamayı amaçladıklarını belirten Gülbe, şunları kaydetti:

"15 Temmuz akşamı cennet vatanımızda FETÖ'cü hainler tarafından darbe girişiminde bulunulmuştur. Fakat bu hainler Türk milletinin vatan ve bayrak sevgisini unutmuşlar. Türk milleti Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi yaşlısından gencine, kadınından erkeğine tüm fertleriyle topyekün tek yürek, tek bilek olarak tankın topun karşısına iman ve inancıyla dikilerek, Allah’ın yardımıyla bu hain kalkışmaya geçit verilmemiş, hain FETÖ ve işbirlikçilerin oyunu bozulmuştur. Allah bir daha bu millete 15 Temmuz gibi darbe girişimi yaşatmasın. Bu vesileyle başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere bu topraklar için canını ortaya koymuş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum."
Programda 15 Temmuz şehitleri için dua edildi. öğrencilere dondurma ikram edildi.

Programa Din Hizmetleri Uzmanı Orhan Cesur, din görevlileri, ve yaz Kur’an kursları öğrencileri katıldı.

Editör: Giresun Müftülüğü