Diyanet İşleri Başkanlığı, Isparta Valiliği ve Yalvaç Müftülüğü koordinesinde Bahtiyar Köyü Harmanyeri Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından hayırseverlerin destekleriyle yapımı tamamlanan Sultan Kılıçarslan Camii dualarla ibadete açıldı.

Konya-Isparta otobanı üzerinde 4000 m2 alan üzerinde 300 m2 iç alanı ve 2000 m2 avlu alanı, lojman ve şadırvan müştemilatı olarak inşa edilen camiinin açılışına,  Isparta Valisi Sayın Aydın Baruş, Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek, Isparta İl Müftü V. Seyit Böğet, ilçe müftüleri, Mahalle ve Köy muhtarları, siyasiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Yalvaç Cami Açılış 22

Açılışta konuşan İl Müftü Vekili Seyit Böğet, camilerin tüm Müslümanların bir araya geldiği mekanlar olduğunu belirterek Sultan Kılıçarslan Camii’nin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yalvaç Cami Açılış 33

Vali Aydın Baruş ise konuşmasında "Bugünkü cuma namazını Bahtiyar köyü Sultan Kılıçarslan Camii’nde cemaatimizle birlikte kıldık. Çok güzel bir cami olmuş. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Köye yakışan gayet müstesna dış yapısıyla, iç süslemeleriyle hakikaten tertemiz ve insanın namaz kılmaktan huzur duyabileceği şirin bir cami olmuş, köyümüze hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Program, köylüler tarafından sunulan yemek ikramı ile sona erdi. 

Editör: Ömer Ceylan