Yalvaç Müftülüğü'nün koordinasyonunda erkek ve kadın din gönüllülerinin katkılarıyla önceden yapılan program çerçevesinde hergün mahalle ve köy camilerinin hazirelerinde öğrenci ve cemaatin destekleri ile kurulan İftar Sofralarında "Büyüklerimiz Küçüklerimizle İft(ih)ar Ediyor" mottosuyla iftar edildikten sonra teravih namazları eda ediliyor.

"İftar-Teravih Buluşmaları" adı ile eda edilen Teravih namazı sonrasında Devlethan Camii emanetinde bulunan Lihye-i Şerif (Sakal-ı Şerif) İlçe Müftüsü veya İlçe Vaizlerinin refakatinde ziyarete açılıyor.

İlçe genelinde gerçekleştirilen faaliyet hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Muhammed Yusuf Yaşar, "Ramazan ayının rahmet ve mağfiret ikliminden daha fazla istifade edebilmek amacıyla erkek ve kadın din gönüllülerimizin gayretleriyle bu yıl tüm mahalle ve köylerimizde gerçekleştirmekte olduğumuz 'İftar-Teravih Buluşması' programlarımızın ilçemizde manevi iklimi daha etkin kıldığını memnuniyetle müşahade etmekteyiz." dedi.

Müftü Yaşar, "Özellikle Cami emanetimizde bulunan Lıhye-i Şerif'in Peygamber sevgisi ile dolu kadın-erkek tüm cemaatimiz tarafından ziyaret edilebilmesi imkanı da bu manevi doygunluğu devamlı hale getirecektir diye ümid ediyoruz. İnşallah yaptığımız programa riayet ederek, Ramazan ayı boyunca 'İftar-Teravih Buluşmaları' programımıza devam edilecektir. Rabbim emeği geçen kıymetli hocalarımızdan, mahalle ve köy muhtarlarımızdan, cami derneklerimizden ve yoğun katılım ile cemaatimizi bereketlendiren kıymetli Yalvaçlı Kardeşlerimden razı olsun." diye konuştu.

Editör: Mehmet Öztürk