Yahyalı İlçe Müftülüğü koordinesinde hayırseverlerin destekleriyle yapımı tamamlanan Yerköy Hacı Abdurrahman Camii ve Çubuklu Mahallesi Bilal-i Habeşi Kur’an Kursu için açılış töreni düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Cami ve Kur’an kursunun imarında maddi ve manevi destekte bulunan başta hayırseverlerimiz olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de 'Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler.' buyurmaktadır. Fiziki yapısını tamamlayarak bu gün ibadete açtığımız cami ve Kur’an kursumuzun asıl inşası şimdi başlamaktadır. Camileri cemaetle ve Kur’an kursumuzu yavrularımız ve kursiyerlerimizle doldurduğumuzda, ilim irfan yuvasına çevirdiğimizde, çocuk, genç, erkek ve bayan sesleriyle şenlendirdiğimizde asıl imarını gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

kayseri-camiaçılış-22

Protokol konuşmaları sonrası yapılan dua ve kurdela kesilmesi ile Yerköy Hacı Abdurrahman Camii ve Çubuklu Mahallesi Bilal-i Habeşi Kur’an Kursu'nun açılışı gerçekleştirildi.

kayseri-camiaçılış-33

Açılışa İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Esat Öztürk, İl Müftü yardımcıları Yaşar Bolat, Vedat Tekin, Yahyalı İlçe Müftüsü Çelebi Gün, Yeşilhisar İlçe Müftüsü Feyzullah Çalışkan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

kayseri-camiaçılış-44

kayseri-camiaçılış-55

Editör: Ömer Ceylan