Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) koordinesinde sürdürülen 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla ülke genelinde tanıtım ve istişare toplantıları düzenleniyor.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-sürüyor02

Erzurum

Erzurum İl Müftülüğü ile TDV Erzurum Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Abdurrezak Ateş konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açışında konuşan İl Müftüsü Dr. Rüstem Can, "Vekaletle kurban, Allah’a kul olmanın en samimi örneklerinden biridir. Kardeşliği pekiştirmek, omuz omuza ve el ele vermek dindaşlarımızla paylaşmakla mümkün olur." dedi.

Ardından konuşan Başkanlık Müşaviri Abdurrezak Ateş ise, "Bizler yarının umutlarıyız. Bizler sadece Türkiye'de değil dünyanın her tarafında umut beslenen insanlarız. Dünyanın dört bir yanında yaşayan kardeşlerimizin bizlere ihtiyacı var. Bir sonraki kurban bayramını iple çekiyorlar. Etle hiç tanışmamış kursaklar var. Verilen kurbanlar büyük bir titizlik içerisinde, ayrıştırılarak her bir zerresi değerlendirilmektedir. Bizler komşusu açken tok olamayız." diye konuştu.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-sürüyor03

Tokat

Tokat İl Müftülüğü tarafından düzenlenen toplantıya Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt konuşmacı olarak katıldı.

Karşıyaka Mehmet Emin Saraç Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantının açışında konuşan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "İslam dininin paylaşma ve infak gibi önemli değerleri, toplumların huzur ve mutluluğunda kritik bir rol oynamaktadır." şeklinde konuştu.

Kurban bayramı günlerinin paylaşma ve infak değerlerinin en iyi şekilde yaşatıldığı özel zamanlar olduğunu belirten Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, "Vekaletle kurban kesmek, sadece bir hissenin bir eve girmesiyle sınırlı değildir, aynı zamanda gönüllere girmek, kardeşliği pekiştirmek ve ortak ufku ve idealleri paylaşan insanlarla birlikte bayramlaşmak anlamına gelir. Deprem felaketi sonrasında milletimizin gösterdiği dayanışma ve yardımlaşma ruhunu Kurban Bayramı'nda da devam ettirmek ve depremzedelerin acılarını hafifletmek için bu kampanyaya katılımımızı artırmalıyız. Toplumlarımızın huzur ve mutluluğunda paylaşmanın büyük bir etkisi olduğunu unutmamalıyız." dedi.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-sürüyor04

Nevşehir

Nevşehir İl Müftülüğü ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Yakup Öztürk konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantının açışında İl Müftüsü Kazım Güzel, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" konulu konuşma yaptı.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-sürüyor05

Tunceli

Tunceli İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama II Daire Başkanı Uğur Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Tunceli Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantının açışında konuşan İl Müftüsü Şevket Dilmaç, "Vekalet yoluyla kurban bizim açımızdan çok önemli ve değerlidir. Sizlerin emek ve gayretiyle Tuncelimiz'de vekaletle kurban sayımız her geçen sene artarak devam ediyor." dedi.

Ardından konuşan Atama II Daire Başkanı Uğur Yılmaz ise, "Bizler çok önemli bir kurumun mensuplarıyız. Bizler sadece Türkiye'de değil dünyanın her tarafında umut beslenen insanlarız. Verilen kurbanlar bizlere emanettir ve bize emanet edilen kurbanların adresleri bellidir. Biz verilen kurbanları adresine teslim etmekle memuruz. Bizim zekatlarımız, bizim kurbanlarımız ülke olarak güçlü olduğumuzun bir göstergesidir. Aslına bakılırsa bizler çok devasa işler yapıyoruz. Yapılan bu işlerin temelinde ise sizlerin çok büyük bir emeği ve gayreti var. Bizlerden istenen daha fazla gayret etmek, Türkiye'mizin ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın üzerinde umudu olan insanların umudunu yeşertebilmek ve yaşatabilmektir." şeklinde konuştu.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-sürüyor6

Sakarya

Sakarya İl Müftülüğünce "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Zeynel Abidin Akduman konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açışında konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, "Din görevlilerimizin gayretleri sonucu, necip milletimizin hayırseverlerin vereceği vekalet kurbanlarıyla mazlum ve mağdur gönül coğrafyamızdaki Müslüman kardeşlerimize el uzatılmasına vesile olacağız." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Zeynel Abidin Akduman ise, "TDV sayesinde dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine, hiçbir inanç ve ideoloji farkı gözetmeksizin ali cenap hayırsevelerimizin yardım elini uzatmaktayız. Vakfımız, eğitimden barınma imkanına, gıdadan sosyal yardıma, yetimhanelerden cami inşasına kadar birçok alanda çalışmalar yürütmekte, yeryüzünün her köşesinde afetlere, işgallere, savaşlara maruz kalan çaresizlerin ve kimsesizlerin yardımına koşmaktadır. Necip milletimin vekalet kurbanlarını 'Asrın Felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli on bir ilimizi etkileyen deprem bölgesi başta olmak üzere, mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız." ifadelerini kaydetti.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-sürüyor07

İstanbul-Beylikdüzü

İstanbul Beylikdüzü İlçe Müftülüğünce düzenlenen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Malzeme Yönetimi ve Satın Alma Daire Başkanı Mehmet Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Beylikdüzü Ebubekir Camii Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programın açışında konuşan İlçe Müftüsü Kadir Koçak, vekaletle kurban organizasyonunun çok önemli bir hizmet olduğunu belirterek müslümanların emanetlerinin  güvenilir ellerde dünyanın dört bir tarafında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığından ifade etti.

Ardından konuşan Malzeme Yönetimi ve Satın Alma Daire Başkanı Mehmet Aydın, ''Kurban ibadeti ile Rabbimize yakınlaştığımızın farkında olmamız gerekiyor. Aynı zamanda kurban ibadeti paylaşma bilincini de perçinleştiriyor. Başta ülkemizdeki deprem bölgesindeki kardeşlerimiz olmak üzere kurban emanetlerinizi büyük bir hassasiyet göstererek yerine ulaştırıyoruz. Bu sebeple her yıl olduğu gibi bu yıl da personelimizden vatandaşlarımızı doğru bilgilendirerek vekaletle kurban organizasyonuna teşvik etmelerini ve bu konuda azami ölçüde gayret göstermelerini bekliyoruz.'' diye konuştu.a

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-sürüyor08

Kırşehir

Kırşehir İl Müftülüğü tarafından düzenlenen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Mahmut Bektaş konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Başkanlık Vaizi Mahmut Bektaş, kurban ibadetinin toplum içerisinde birlik, beraberlik ve kardeşliğin oluşumuna katkı sağladığını yardımlaşma ve dayanışma bilincini canlı tuttuğunu ifade etti.

Vaiz Bektaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her birimize ayrı ayrı sorumluluklar düşmektedir. Vekalet yoluyla kurban kampanyası, hayır yarışında bir fırsattır. Bu kampanya sayesinde ismini bilmediğimiz, tanımadığımız nice kardeşimize ulaşarak onların dualarını alıyoruz. Bu dünya hayatı fanidir, dua ve dost biriktirmeye gayret edin. Bizler dünyanın her bir yerinde çiçekler yeşertmek için çalışmalıyız." dedi.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-sürüyor11

Bingöl

Bingöl İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen toplantıya Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin konuşmacı olarak katıldı.

Açış konuşmasını gerçekleştiren Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal katılımcılara teşekkür etti.

Ardından konuşan Müftü Keskin, "Türkiye Diyanet Vakfı olarak kimsenin gidemediği yerlerde kurban kesiyoruz." dedi.

Kurban organizasyonlarının yüksek hassasiyetle yapıldığını belirten Keskin, kurbanların hepsine nezaret edildiği ve bütün kurbanların vakıf ve müftülüklerce takip edildiğini belirtti.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-sürüyor11-1

Kütahya

Kütahya İl Müftülüğü Salon Külliye'de gerçekleştirilen "2023 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı"na Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, "Her türlü yardım faaliyetlerinde il müftülüğümüz ve ilçe müftülüklerimiz büyük özveri gösteriyorlar. Bu yıl da aynı şekilde cami ve Kur'an Kursu görevlilerimizin özverili çalışmalar yapacağına inanıyorum." dedi.

Ardından konuşan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin,  kurban fiyatlarının belirlenmesi, kurban bağışlarının kabulü, bağış yöntemleri, kesim ve dağıtım yapılacak ülke ve bölgelerin belirlenmesi, kurban kesimi ve dağıtımı esnasında dikkat edilmesi gereken hususlara vurgu yaparak organizasyonun her aşamasının titizlikle takip edildiğini ifade etti.

Şahin, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban hizmetlerinde özverili ve gayretli bir şekilde çalışacağınızdan şüphemiz yok. Ama bu yıl asrın felaketini yaşayan Güneydoğu Anadolu bölgesinde ki depremzede kardeşlerimiz için çalışalım. Her faaliyetimizde bizim yanımızda olan her bir personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-sürüyor11-2

Kırıkkale

Kırıkkale İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Osman Şener konuşmacı olarak katıldı.

Nur Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar,  dünyanın dört bir yanında vatandaşların vekaleten bağışladığı kurbanları yerlerine ulaştırmak, 13 milyon insanı etkileyen asrın felaketinde yaşayan vatandaşlara destek olabilmek, gönül coğrafyasındakilerle gönül köprüsü kurmak için çalıştıklarını ifade etti.

Ardından Başkanlık Vaizi Osman Şener, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde yürütülen vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgiler verdi.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-sürüyor12

Tekirdağ

Tekirdağ İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Tekirdağ Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

İl Müftülüğü İsmail İpek Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Müftüsü Mustafa Soykök, Türkiye Diyanet Vakfı’nın kurulduğu günden beri dini ve manevi anlamda bu işi layıkıyla yerine getirdiğini, yurtiçi ve yurtdışında onlarca faaliyete imza attığını, dünya çapında büyük bir iyilik faaliyeti gerçekleştirdiğini ifade etti.

Müftü Soykök, "İnsan insanın yurdudur, yeryüzü yardımlaşmayla merhametle ayaktadır. Bizim düsturumuz budur, paylaşmaktır. Pandemi sürecinde tüm dünyaya yardımlar gönderdik merhamet bizim kodlarımızda var. İyilik yeryüzüne egemen oluncaya kadar aşkla, şevkle, heyecanla çalışacağız." dedi.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-sürüyor13

Niğde

Niğde İl Müftülüğü tarafından Merkez Muhammedül Emin Kız Kur’an Kursu Toplantı Salonu'nda "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Başkanlık Vaizi Mahmut Bektaş konuşmacı olarak katıldı.

Vaiz Bektaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde yürütülen "Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu" hakkında bilgiler verdi.

Editör: Ammar Esenkal