Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) koordinesinde sürdürülen 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla ülke genelinde tanıtım ve istişare toplantıları düzenleniyor.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-devam-ediyor02

Rize

Rize İl Müftülüğü ile TDV Rize Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin konuşmacı olarak katıldı.

Genel Müdür Bilgin, vekaletle kurban programının amacı, hedefi, kurbanın satın alınması, kurban fiyatlarının belirlenmesi, kurban bağışlarının kabulü, bağış yöntemleri, kesim ve dağıtım yapılacak ülke ve bölgelerin belirlenmesi, kurban kesimi ve dağıtımı esnasında dikkat edilmesi gereken hususlara vurgu yaparak organizasyonun her aşamasının titizlikle takip edildiğini belirtti.

Kurban ibadetinde derin bir kulluk bilinci bulunduğunu ifade eden Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, kurban ibadetinin yerine getirilmesi hususunda rehberlik etme, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkıda bulunma, yardıma muhtaç insanların yüzünü güldürerek onlara bayram sevinci yaşatma amaç ve hedefi ile var gücüyle çalıştığını hatırlattı.

Toplantıya İl Müftüsü Naci Çakmakçı ve din görevlileri katıldı.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-devam-ediyor01

Ardahan

Ardahan İl Müftülüğü tarafından "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi.

Toplantıya Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Aslantaş konuşmacı olarak katıldı.

Diyanet İşleri Uzmanı Aslantaş, “Kurban bağışına sıradan bir bağış olarak bakmamalıyız. Kurban, sadece kan akıtıp ondan istifade etmek değildir. Yardım ve dayanışmanın, kardeşlik şuurunu pekiştirmenin adıdır kurban. Bu sebep ve amaçla sorumluluğumuzun bilincinde olup çevremize vekalet yoluyla kurban ibadetini en güzel şekilde anlatmamız gerekmektedir.” diye konuştu.

Kurban bağışının insanlık için önemine vurgu yapan Ardahan İl Müftü Vekili Dr. Mustafa Demir, toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-devam-ediyor04

Edirne

Edirne İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı"na Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı konuşmacı olarak katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açışında konuşan Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, "Bizim görevimiz, vatandaşlarımızın ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirmelerine rehberlik etmektir.” diye konuştu.

Ardından konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı, "Dünyada her üç buçuk saniyede bir bebek açlıktan ölüyor. İslam coğrafyası mazlum coğrafyaya dönüşmüş durumda. Hal böyleyken bizler, dünyada ve ülkemizdeki ihtiyaç sahipleri için bir araya gelerek onların dertlerine çare olmak adına çözümler üretmeye mecbur değil, muhtacız. Muhtaç olduğumuzu Kur'an-ı Kerim ile Rabbimiz, hadisleri ile Hz. Peygamber Efendimiz (sas) bildiriyor. Çünkü biz iman sahiplerinin görevi sıkıntılı anlarında kardeşlerimizin yanında olmaktır.” şeklinde konuştu.

Irmaklı, “Vekaletle kurban hizmetindeki amacımız, imkanı olanları ihtiyacı olanlarla buluşturmaktadır. Vakfımız yıllarca bu alanda yaptığı çalışmalarla vatandaşlarımızın güvenini çoktan kazanmıştır. Ayrıca bu yılki önceliğimizin deprem bölgesi olduğunu hatırlatmak isterim." dedi.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-devam-ediyor05

Batman

Batman İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi tarafından "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi.

Toplantının açışında konuşan İl Müftüsü Nihat Kök, programa katılan herkese teşekkür etti.

Ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Özcan Gökçebay, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte 1993 yılından bu yana vekalet yoluyla kurban kesim programı düzenlediğini ifade etti.

Gökçebay, Kahramanmaraş merkezli yaşanan asrın felaketi sebebiyle yurt içi kurban bağışlarında deprem bölgesine öncelik verileceğini belirtti.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-devam-ediyor06

Denizli

Denizli İl Müftülüğü tarafından düzenlenen toplantıya Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge konuşmacı olarak katıldı.

Açış konuşmasını gerçekleştiren Denizli İl Müftü Vekili Semih Keskin, "Vakfımız, yarım asırlık tecrübeyle yurt içinde ve yurt dışında hayırlı hizmetlere ve kıymetli çalışmalara vesile olmaktadır. Vekaletle kurban organizasyonun tanıtılmasında vatandaşlarımıza rehberlik yapan siz değerli görevlilerimize büyük görevler düşmektedir." şeklinde konuştu.

Ardından konuşan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, kurban ibadetinin toplum içerisinde birlik, beraberlik ve kardeşliğin oluşumuna katkı sağladığını, yardımlaşma ve dayanışma bilincini canlı tuttuğunu belirtti.

Müftü Öge, "Necip milletimizin vekalet kurbanlarını 'Asrın Felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli on bir ilimizi etkileyen deprem bölgesi başta olmak üzere, mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız." dedi.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-devam-ediyor10

Kars

Kars İl Müftülüğü, “Türkiye Diyanet Vakfı 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı” düzenledi.

Toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Aslantaş konuşmacı olarak katıldı.

Kars İl Kültür ve Turizm Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasında İl Müftüsü Hamza Bayram, “Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların emanetlerini sizlerin sayesinde yoksullara, dünyanın çeşitli yerlerinde unutulmuş, mazlum ve mahrum insanlara ulaştıracaktır.” dedi.

Ardından konuşan Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Aslantaş ise kurbanın toplumsal hayata katkısını vurgulayarak, “Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş sloganıyla yola çıktığımız vekaletle kurban organizasyonu sadece kurban bağışlamaktan, bir ibadeti yerine getirmekten ibaret değildir. Aynı zamanda insanların kalplerine dokunulduğu, insanların ihtiyaçlarını gidermekle gönüllerin fethedildiği hatta kimi insanların hidayetine vesile olan bir hizmettir.” diye konuştu.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-devam-ediyor11

Bartın

Bartın'da düzenlenen toplantıya Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açışında konuşan İl Müftüsü Ömer Keskin, kurbanın sıradan bir ibadet olmadığını kalpler arasında köprü kurduğunu ve kardeşler arası sevgiyi artırdığını ifade etti.

Genel Müdür Yardımcısı Çetin, Türkiye Diyanet Vakfı'nın kimsenin gidemediği yerlerde kurban kestiğinin altını çizerek Türkiye Diyanet Vakfı’nın dünyaya en büyük hizmet götüren kuruluş olduğunu belirtti.

Çetin, "Türkiye Diyanet Vakfı geçen yıl Somali’de 9 farklı bölgede kurban kesti. Çat’ta 6 farklı bölgede kurban kesti. Sadece kurban keseceğiniz yere gitmeniz kara yoluyla 14-16 saat sürüyor. Kimse gidemediği için gidiyoruz. Biz dünyadaki en fazla vekaletle kurban organizasyonunu yapmanın yanında en yaygın coğrafyaya ulaşan kurumuz. Niye gidiyoruz? Gidilmeyen yer kalmasın diye." şeklinde konuştu.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-devam-ediyor12

Artvin

Artvin İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin konuşmacı olarak katıldı.

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantının açışında İl Müftüsü Mesut Harmancı konuştu.

Toplantıda konuşan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, vekaletle kurban programının amacı, hedefi, kurbanın satın alınması, kurban fiyatlarının belirlenmesi, kurban bağışlarının kabulü, bağış yöntemleri, kesim ve dağıtım yapılacak ülke ve bölgelerin belirlenmesi, kurban kesimi ve dağıtımı esnasında dikkat edilmesi gereken hususlara değinerek organizasyonun her aşamasının titizlikle takip edildiğini söyledi.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-devam-ediyor10-1

Kırklareli

Kırklareli İl Müftülüğü, "Türkiye Diyanet Vakfı 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenledi.

Sungurbey Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açışında konuşan İl Müftüsü Yusuf Eviş, "Kurban, kardeşimizle yakınlaşmak için bir vesiledir. Her sene olduğu gibi bu yılda vekalet yoluyla kurban sayılarının daha fazla artırılması için çalışmalıyız." dedi.

Ardından konuşan Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, "Vekalet yoluyla kurban organizasyonunun amacı, kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak, kurban etlerini daha fazla ihtiyaç sahibine ulaştırmak, Müslüman kardeşlerimizle bayram sevincini ve mutluluğunu paylaşmak, mazlum, mağdur, muhtaçlarla kardeşlik bağımızı güçlendirmektir.” diye konuştu.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-devam-ediyor11-1

Manisa

Manisa İl Müftülüğü ile TDV Manisa Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi.

Tarihi Bedesten Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Bünyamin Kahraman konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açışında konuşan İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller, "Kurban ibadeti, toplum içerisinde birlik ve beraberliğin, kardeşliğin oluşumuna katkı sağlayan, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutan, Hz Adem (as)’dan bu güne devam eden köklü bir ibadettir." dedi.

Ardından konuşan Strateji Geliştirme Başkanı Bünyamin Kahraman, "Dini bir vecibe olan kurban ibadetini 1993 yılından bugüne her geçen yıl artan bir ivmeyle gerçekleştiren Türkiye Diyanet Vakfı,  kurban etlerini ülkemizde ve yeryüzünün en muhtaç coğrafyalarında ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak Türkiye’de ve dünyada vekaletle kurban organizasyonunda güvenin sembolü haline gelmiştir. Vakfımız, kurban organizasyonunun her aşamasında dikkat ve hassasiyetle hareket ederek kurban kesimleri öncesi ve sonrası bağış sahiplerini şeffaf bir şekilde bilgilendirmektedir." diye konuştu.

Kahraman, "Deprem felaketi başta olmak üzere ülkemizde yaşanan afetlerde tüm imkanlarıyla afetzedelerin yanında olan Türkiye Diyanet Vakfı, emanet ettiğimiz kurbanlarımızla da 7 kıtada mazlum, mağdur ve muhtaç coğrafyalardaki Müslümanlara ulaşmaya devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-devam-ediyor16

Isparta

Isparta İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesi tarafından İl Müftülüğünde düzenlenen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Mustafa Acar, konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasında İl Müftü Yardımcısı Seyit Böğet, “Her yıl olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız insanlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Bu yıl da ihtiyaç sahibi ve yetimlere kurban etini sizlerin desteği ve çabası ile ulaştırmak üzere bu semineri düzenlemiş bulunuyoruz." dedi.

Ardından konuşan Başkanlık Vaizi Mustafa Acar, "Türkiye ve diğer ülkelerde düzenlenen vekaletle kurban organizasyonunda ülkemizin tüm müftülüklerinde canhıraş bir çabanın olduğunu görüyoruz. Biz de verdiğimiz sayılarla her yıl bir o kadar artırarak insanlara kurban etlerini ulaştırma çabası içerisindeyiz." diye konuştu.

Vekaletle-Kurban-Organizasyonu-Tanıtım-Toplantısı10

Sinop

Sinop İl Müftülüğü ve TDV Sinop Şubesi tarafından Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya İl Müftüsü Mustafa Düzgüney açış konuşması yaptıl

Ardından konuşan İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah Salman, "Her yıl yurt içinde ve yurt dışında artarak devam eden vekalet yoluyla kurban kesimi yeryüzündeki bütün mazlumların umudu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız dünyanın farklı bölgelerinde bulunan insanlara dil, din, ırk, mezhep, meşrep, farkı gözetmeksizin yardım elini uzattı ve uzatmaya da devam edecek." dedi.

Editör: Ammar Esenkal