Hz. Muhammed (sav)’in dünyaya gelişinin yıl dönümü olan Mevlid-i Nebi Haftası Van'da coşkuyla kutlandı.

Van İl Müftülüğü koordinesinde sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Mevlid-i Nebi Platformu tarafından düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Van Kale Parkı'nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Van İl Müftülüğü Korosunun Mevlid-i Şerif, kaside ve ilahi dinletisiyle devam etti.

van-mevlidi-nebi-11

-  "Hz. Muhammed önderliğinde Rabbimiz bize bir yol çizmiştir"

Burada konuşan İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, "Ben öyle inanıyorum ki, bütün hatalarımıza, sünnete intiba konusundaki bütün eksikliklerimize ve Kur’an-ı Kerim’den uzaklaşmamıza rağmen, Peygamber (sav) bugün şu meydanda siz değerli kardeşlerime bakıp nazar etseydi; öyle inanıyorum ki, en çok sevdiği yönünüz, O'na olan sevginiz olacaktı. Çünkü sizin sevginiz, muhabbetiniz devam ettiği müddetçe inşallah hatalarımızın, kusurlarımızın telafisi için Rabbimiz bize fırsat verecektir. İnandığımız, sevdiğimiz adı geçtiği zaman kalbimizin tir tir titrediği Hz. Muhammed önderliğinde, onun rehberliğinde Rabbimiz bize bir yol çizmiştir. Cennete giden bu yolun adı sırat-ı müstakimdir. Bu yolu belirleyen Allah'tır, bu yolun sağını solunu, virajlarını yokuşlarını, inişlerini belirleyen Allah'tır. Bu yolun sonunda cennet var, bu yolun sonunda inşallah havzı Kevser başında Resulüllah (sav) ile konuşmak var. Bu yolda adalet var, bu yolda merhamet var, bu yolda kardeşlik var, bu yolda hak var, hukuk var. Dolayısıyla hiçbir şeyin bizi bu yoldan alıkoymaması lazım. Allah bu yolda bizi de yolcu eylesin." dedi.

van-mevlidi-nebi-44

- "Kalpleri iman duygusu ile birbirine bağlayalım"

Müftü Şık, "Sakın ola ki birbirimize düşmeyelim, birbirimizi kıskanmayalım, birbirimizden nefret etmeyelim. Resulüllah dendiği zaman her birimizin mademki kalbi çırpınıyor, gelin bu kalpleri iman duygusu ile birbirine bağlayalım. Bizi sağa sola götürmek isteyen insanlar olabilir, bu iman bağını güçlü tutarak, istikametten ayrılmadan Peygamberimizin arkasından yol alarak, Rabbimize kavuşacak yollar arayalım. İşte bugün, bu programı hep beraber yapmamızın temel amacı budur. Allah bu amacına Nail olmayı, bu şura nail olmayı sonrasında da Resulullah (sav)'e sonsuz intiba ederek yaşamayı ve ona hakkıyla ümmet olmayı hepimize nasip eylesin." ifadelerini kaydetti.

van-mevlidi-nebi-33

Program, Van Ulu Camii İmam Hatibi Mehmet Salih Tanrıant’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan