Van İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezince başlatılan ve Van Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen "Aile Okulu Projesi" kapsamında "Aileyi Ayakta Tutan Değerler" konulu konferans gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Program İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık'ın açılış konuşması ve Van İl Müftülüğünce hazırlanan "Baba" adlı sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan "Aileyi Ayakta Tutan Değerler" konulu konferans verdi.

Van Aileye Ayakta Tutan Değerler 22

Dr. Arslan, sunumuyla "Sevgi, Saygı, Merhamet, Sadakat ve Güven, Adalet, Sabır ve Yardımlaşma" gibi aileyi ayakta tutan değerlere değinerek İslam dininde ailenin önemi ile alakalı ayet ve hadislerden örnekler sundu.

Konferans sonrası katılımcılara Van Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının desteğiyle hijyen seti hediye edildi.

Öte yandan Van İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezini (ADRM) ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık ve İl Müftü Yardımcılarının katılımıyla ADRM görevlileri ile yapılan çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

Editör: Ömer Ceylan