Iğdır Valisi Ercan Turan, İl Müftülüğünce düzenlenen toplantıda din görevlileriyle bir araya geldi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan İl Müftüsü Zahit Demirel, Hocalık makamının önemine vurgu yaparak çağımızda, ilmi faaliyetlerde bulunmanın nafile ibadetten daha kıymetli olduğunu söyledi.

Iğdır Müftülüğü Vali 33

Vali Turan ise yaptığı konuşmada, Müftülük personelinin önemli bir görevi yerine getirdiğini belirterek, "Müftülük personeli, vatandaşlarımızın dini ihtiyaçlarını karşılamak, onlara doğru bilgi vermek, dini konularda rehberlik etmek gibi çok kıymetli bir vazifeyi ifa ediyor. Bu vazife, hem sorumluluk hem de fedakarlık gerektiriyor. Bu nedenle sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerin çalışmalarınızı desteklemek, sorunlarınızı çözmek bizim görevimizdir." dedi.

Iğdır Müftülüğü Vali 22

Gazze'deki zulümleri hatırlatan Vali Turan, "Enfal süresinin 46. Ayetinde Allah’a ve Resulüne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.' buyrulmaktadır. Birlik ve beraberlik içerisinde dinimizin ve devletimizin güçlenmesi için gayret sarf etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Program sonunda Vali Turan, personelin talep ve önerileri dinlendi.

Programa Vali Yardımcısı Akın Oruç, şube müdürleri ve müftülük personeli katıldı.

Editör: Ömer Ceylan