Sivas İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sivas Şubesinin ev sahipliğinde hayırsever vatandaşlara yönelik "Zekat Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Arif Gökçe’nin konuşmacı olarak katıldığı programa Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan, İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, iş adamları, hayırseverler ile ilçe müftüleri ve zekat koordinatörleri katıldı.  

Programda katılımcılara hitap eden Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, hayırseverlere teşekkür ederek; "Bildiğiniz üzere hayırseverlerimizle ihtiyaç sahipleri arasında kardeşlik köprülerinin kurularak dayanışma ve kaynaşma ruhunun canlı tutulması önem arz etmektedir." dedi.

Sivas Zekat Buluşması 11

Daha sonra katılımcılara teşekkür eden İl Müftüsü Altunkaya, Diyanet İşleri Başkanlığı ile TDV iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi.

Sivas Zekat Buluşması 33

Başkanlık Müftüsü Gökçe ise Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği içerisinde yürütülen hizmetlerin etkin bir şekilde devam ettiğini ve zekat verebilecek durumda olan hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında bir kardeşlik köprüsünün kurulduğunu belirtti.

Kur’an-ı Kerimde zekat ibadeti ile namaz ibadetinin pek çok ayette birlikte zikredildiğini hatırlatan Gökçe, "Zekat’ın mali bir ibadet olup ferdi ve toplumsal manada birçok hikmet ve faydayı kendisinde barındırır. Zekat vasıtasıyla muhtaç kişilerin temel ihtiyaçları karşılanır. Bu yönüyle zekat ibadeti toplumsal barışa ve dayanışmaya da büyük katkı sağlar. Zekat zengin ile fakir arasında gönül köprülerinin kurulmasına vesile olur. Sevgili Peygamberimizin, 'Zekat, İslam’ın köprüsüdür' hadis-i şerifi de bu noktaya işaret etmektedir. Zekat vesilesiyle insanlar birbiriyle kaynaşır aralarında sevgi ve saygıya dayalı bir huzur ortamı oluşur." dedi.

Program, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan’ın duasıyla sona erdi.

Sivas Zekat Buluşması 44

Öte yandan il ve ilçe zekat koordinatörlerine yönelik Başkanlık Müftüsü Arif Gökçe’nin başkanlığında "Zekat Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Sivas İl Müftülüğü Nikah ve Toplantı Salonunda yapılan programa İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, İl Müftü yardımcıları  ile 16 ilçe müftüsünün yanı sıra zekat koordinatörleri katıldı. 

İl Müftüsü Altunkaya’nın açış konuşmasından sonra Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV'nin çalışmalarına değinen Gökçe, ilçe müftüleri ve zekat koordinatörleriyle zekat çalışmaları hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Editör: Ömer Ceylan