Yarınlarımız olan çocuklarımızı manevi açıdan daha duyarlı ve donanımlı yetiştirmek, öğrencilerle iletişimi güçlendirmek ve gençlerimize din hizmetini en güzel şekilde sunmak amacıyla Kırıkkale İl Müftülüğü organizesinde düzenlenen kahvaltı programında, ortaokul ve liselerde görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeleri bir araya geldi.

Öğretmenlerle Buluşma 5

İl Müftülüğü Toplantı Salonunda düzenlenen programa Vali Mehmet Makas’ın yanı sıra İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, İl müftü yardımcıları, şube müdürleri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Öğretmenlerle Buluşma 1

İl Müftü Yardımcısı Ahmet Ekiz’in Kur’an-ı kerim tilavetiyle başlayan programın açışında konuşan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, "Her insan dünyada bir gaye uğruna yaşar. Müslüman’ın gayesi de okullarda eğitim gören gençlerimizi İslam ahlakı çerçevesinde yaşatmaya çalışmak, toplumun her türlü meselesiyle ilgilenmek  ve bu konuda kendisini sorumlu ve vazifeli görmektir." dedi.

İl Müftüsü Yaşar, "Kurum olarak halkı din konusunda aydınlatma ve dini ibadetlerini yerine getirme misyonumuz var. Cami ve Kur’an kurslarımız dışında da, halkımızın özellikle gençlerimizin bu konuda aydınlatılması, İslami değerlere sahip bireylerin topluma kazandırılması noktasında farklı kurumlarla iş birliği halinde hareket ediyoruz. Milli Eğitim kurumunun hizmet alanı olan çocuklarımızla, gençlerimizle yaz kurslarında bir araya gelebiliyoruz. Ancak bunun dışında  sene içerisinde de Din Kültürü öğretmenlerimizle birlikte hareket ederek, zamanın olumsuz etkilerinden öğrencilerimizi korumak, milli manevi değerlerini benimsemelerine ve uygulamalarına katkı sağlamak istiyoruz." ifadelerini kaydetti.

Öğretmenlerle Buluşma 4

Akabinde katılımcılara hitap eden Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ise "Bizler yüce bir Milletin evlatlarıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiriyle  teknofest kuşağını eğitmekle, ülkemizi, milletimizi tüm insanlığa hizmet bağlamında Türkiye Yüzyılına ve Türkün Çağına hazırlamakla mükellefiz. Bu görevin asıl lokomotifi Peygamber mesleğini icra eden öğretmenlerimizdir." diyerek emeklerinden dolayı öğretmenlere, idarecilere ve programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programda ayrıca İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü  Sefa Karadağ tarafından camilerde, Kur’an kurslarında ve Nokta Diyanet gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında sunum yapıldı.

Öğretmenlerle Buluşma 3

Program İl Müftü Yardımcısı Metin Arcaklıoğlu’nun Gazze, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlar için yaptığı dua ile sona erdi.

Editör: Kırıkkale Müftülüğü