Yüksekova Esendere Beldesi Akpınar Köyünde yaklaşık bin kişinin aynı anda ibadet yapabileceği üç katlı Hacı Kadir Keremoğlu Camii ibadete açıldı.

Caminin açılışı dolaysıyla Yüksekova İlçe Müftülüğü ve cami banileri iş birliğinde tören düzenlendi.

Hacı Kadir Keremoğlu Cami 22

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, "Camilerimiz bizleri bir araya getiren ve omuz omuza saf tutmamıza vesile olan kutsal mekanlardır." dedi.

Vali Çelik, "Hacı Kadir Keremoğlu Camii’nin Akpınar Köyüne kazandırılmasında emeği geçen başta Keremoğlu  ailesi  olmak üzere  yakınları ile imamından işçisine kadar herkese şükranlarımı sunuyorum.  Cami, inşaat olarak çok güzel. Her şey mükemmel. Ama onu misyonuna uygun yaşatacak gencinden ihtiyarına cemaat lazım. Cami, bugün burada başlangıcını yaptığımız gibi yan yana omuz omuza sürekli saf halinde inançlarımız ve değerlerimizi çocuklarımıza öğrettiğimiz ve manevi değerlerin bizden sonraki kuşaklara aktarılmasına vesile olan mekan olsun. Hilal ümmeti, yıldız da bu ümmetin bir araya gelmesine vesile olan Peygamber Efendimizi temsil ediyor. Dolaysıyla bayrağımız bir İslam sancağıdır. Rabbim  bayrağın gölgesinde ve minarelerimizde yankılanan ezanların sesleri altında milletin birlik ve beraberliğin  daim etsin. Bu hayırların, barışa, dostluğa ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kaydetti.

"Dosdoğru yaşayan, sırat- ı müstakim üzerine olan insanlar ancak Allah’ın evini inşa ederler." diyen Çelik, "Doğruluk, iyilik ve adaleti anlatan ve yaşayan insanlar ancak o birlikteliği ve beraberliği sağlarlar. Hepimiz bir şekilde geldik gidiyoruz.  Ebedi  bir hayata doğru gidiyoruz. Bu günlerin kıymetini bilelim. Rabbim daha nice hayırlara vesile olacak, güzel yürekli insanların sayısını artırsın." niyazıyla sözlerini tamamladı.

Hacı Kadir Keremoğlu Cami 33

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit ile Esendere Beldesi Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu’nun konuşmalarından sonra Keremoğlu ailesi büyüklerinden Hacı Lezgin Keremoğlu, "Camiyi Allah Rızası için inşa ettik. Açılış için aramızda bulunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Hacı Kadir Keremoğlu Cami 333

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu tarafından yapılan dua ile ibadete açılan camide mevlid-i şerif okundu çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Hacı Kadir Keremoğlu Cami 11

Editör: Ömer Ceylan