Ümraniye İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında eğitim gören minik öğrenciler Ramazan ayının gelmesiyle birlikte etkinlikler ve iftarlar ile Ramazana “Hoş Geldin” diyor.

Minik öğrenciler, manevi değerlerini pekiştiren etkinliklerle Ramazan'ın gelişini kutluyor.

Öğrencilerinde Ramazan ayı ve Ramazan değerlerine dair farkındalık oluşturmak isteyen Kur’an kursu öğreticileri, çocuklar için çeşitli etkinlikler ve hediyeler hazırlayarak Ramazan ayını kurslarda coşkuyla yaşatıyor. Her gün farklı bir etkinliğin yer aldığı çalışmalarda minikler hem mutlu oluyor hem de Ramazan heyecanını yaşıyor.

Ümraniye’de çocuklar için düzenlenen etkinliklerden biri de “Tekne Orucu İftarı” oldu.

Yarım gün oruç tutan minik öğrenciler kursta düzenlenen iftar programıyla oruçlarını açtı.

İlim Sarayı 4-6 Kur’an Kursu’nda düzenlenen çocuk iftarına katılan Ümraniye İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik, “Ramazanın bu güzel gününde çocuklarla beraber olduk.

Çocuklar bizim gözbebeğimiz, geleceğimiz ve hayatımızın anlamı. Ağaç yaşken eğilir bilinciyle çocuklarımıza, güzel ahlaklı, imanlı, Kur'an'ı seven ve yolundan giden bir insan olmayı kurslarımızda öğretiyoruz.

Ramazan bilinci de aynı şekilde. Ramazan ayı bizim için çok özel bir dönem. Bu ayda, sabır, yardımlaşma, paylaşma gibi güzel değerleri öğreniriz. Bu nedenle Ramazan bilincini çocuklarda oluşturmak ayrı bir önem taşıyor.

Çünkü çocuklukta öğrenilenler hayat boyu unutulmayacak izler bırakıyor. Kur’an kursu öğreticilerimiz de her bir kursumuzda bu farkındalıkla hareket ediyor. Her bir kursumuzda ayrı bir Ramazan heyecanı yaşanıyor.

Bugün de burada güzel bir çocuk iftarı sevinci yaşanmasına vesile olan öğreticilerimize, oruç tutma heyecanıyla sofraya oturan miniklerimize ve onları destekleyen ailelerine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Öztürk