Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde yurt genelindeki il ve ilçe müftülüklerinde "Ulusal Staj Programı" yürütülüyor.

Staj programı kapsamında Yakutiye İlçe Müftülüğünde görev alan üniversiteli gençler, bir yandan Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatını yakından tanıma fırsatı bulurken bir yandan da şehrin dini ve kültürel yapısı hakkında bilgi ediniyor.

Din Hizmetleri Uzmanı Samet Berberoğlu koordinatörlüğünde stajlarına devam eden gençler, Müftülük faaliyetlerini yerinde takip ederek ardından kültür gezisine çıkıyor.

staj-programı-11

Mahallebaşı Diyanet Gençlik Merkezi'nde öğrencilere gençlik faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Din Hizmetleri Uzmanı Berberoğlu, "Başkanlığımızın prestij projelerinden biri olan 'Gençliğe Değer' projesi kapsamında Müftülüğümüzce oluşturulan gençlik merkezlerimiz her gün onlarca gencimizi ağırlıyor. Manevi rehberlerin gençlere refaket ettiği merkezlerimizde gençler bir yandan ders çalışarak sınavlarına hazırlanma imkanı bulurken diğer yandan da sosyal alanlarda keyifli vakit geçirebiliyor. Hayırda yarışacak, iyiliğe refleks kazanacak gençlerin yetişmesi için bizler ve burada görev yapan manevi rehberlerimiz var gücüyle çalışıyor. Zifiri karanlıkta ak sütün içerisindeki ak kılı fark edecek basirette bir gençlik için bizler ve sizlere çok büyük görevler düşüyor. Hamdolsun Müftülüğümüzün yüz aklarından olan gençlik merkezleriyle gençlerimize hizmet etmenin ve onlara umut olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbim arşın gölgesinde gölgelenmeyi bizlere nasip etsin." dedi.

staj-programı-22

Ardından gençler, tarihi Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese ve Ulu Camii'ni ziyaret ederek ilgililerden bilgi aldı.

Program yapılan ikramlarla sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan