ukraynalı anne ve kızı müslüman oldu

Müslüman olmak istediğini belirterek Yunusemre İlçe Müftülüğüne başvuran Ukrayna vatandaşı Natalııa ve kızı Yulııa için "İhtida Merasimi" düzenlendi.

 Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde İlçe Müftüsü M. Nedim Bakır, Natalııa ve Kızı Yulııa’ya İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarına dair temel bilgiler verdi.

Müftü Bakır, "Yaklaşık bir buçuk yıl önce Anastasıa (Safiye) kardeşimizin araştırarak ve öğrenerek Müslüman olmaya karar vermesi üzerine Müftülüğümüze başvurmuş ve ihtida işlemini gerçekleştirmiştik. Safiye kardeşimizin arkadaşı olan Natalııa ve kızı Yulııa’ya İslam dinini anlatması ve Müslüman olmalarını tavsiye etmesi neticesinde bugün Natalııa hanım ve kızı Yulııa’nın Kelime-i Şehadet getirmeleri ve yepyeni bir hayata başlamalarına şahitlik ediyoruz. Bundan sonra sizlerin de Safiye hanım gibi örnek olarak nice insanların İslam'a girmesine vesile olmanızı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Rabbim, iman ve teslimiyetinizi kabul etsin." ifadelerini kullandı.

Merasimde konuşan Natalııa ve kızı Yulııa, "Daha önce Hristiyanlık dinine mensuptuk. 4 yıldır Türkiye’de yaşıyoruz. Safiye arkadaşımıza teşekkür ediyoruz bize çok yardımcı oldu. Biz de İslam dinini araştırdık ve Müslüman olmaya karar verdik." şeklinde konuştu.

Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Natalııa, "Ayşe", kızı Yulııa da "Aliya" ismini aldı.

Müftü Bakır, Ayşe ve Aliya’yı tebrik ederek "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitaplar hediye etti.

Editör: Ömer Ceylan