Espiye İlçe Müftülüğü Güneyköy Yeni Cami’de, “Biz bir aileyiz, cuma gecesi ailece camideyiz” projesi kapsamında program düzenledi.

Espiye’de ilçe merkezi ve köylerde üç aylar boyunca her cuma akşamı düzenlenecek olan, “Biz bir aileyiz, cuma gecesi ailece camideyiz” projesi kapsamında bu hafta İlçe Müftüsü Yavuz Koçak ve din görevlilerinin katılımıyla icra edilen program, Güneyköy Köyü Yeni Cami’de gerçekleştirildi.

Akşam namazının ardından tövbe istiğfar duası ile başlayan programda, okunan Yasin-i Şerif ve yapılan duanın ardından cemaate vaaz eden Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, üç ayların önemine değindi.

Müftü Koçak, “Mübarek aylar, Müslümanların maneviyatı daha derinden yaşadığı, kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği; birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın arttığı müstesna zaman dilimleridir. Bu mübarek gün ve geceleri en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Üç aylar son yaşadığımız üç aylar olabilir. Bu nedenle üç ayların feyzinden, bereketinden istifade etmeliyiz.” ifadelerini kullandı. 


 

Editör: Mehmet Çalışkan