Tutak İlçe Müftülüğüne bağlı Yeni Mahalle Fatih 4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencileri, harçlıklarını biriktirdikleri kumbaralarını ilçede misafir edilen depremzede ailelerin çocuklarına ulaştırılması için Türkiye Diyanet Vakfı Tutak Şubesine teslim ettiler.

TDV Tutak Şubesi adına kumbaraları teslim alan Tutak İlçe Müftüsü Şahmurat Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmi Karaoğlan ile birlikte depremzede öğrencilerin bulunduğu okulları ziyaret ederek kumbaraları teslim etti.

tutak-22

İlçe Müftüsü Kaya, "Yapılan bu bağışın özellikle 4-6 yaş grubu öğrenciler tarafından yapılması çok önemlidir. Ağaç yaşken eğilir düsturuyla eğitim veren 4-6 Kur'an Kurslarımız ahlaklı, erdemli, milli ve manevi değerlerine sahip nesiller yetiştirmeyi hedeflemektedir. Ramazan ayı içerisinde yardımlaşma ve dayanışma adına yavrularımızın gösterdiği bu erdemli davranış bunun en belirgin göstergesidir. Bu anlamlı ve duygu yüklü bağıştan dolayı Kur'an Kursu öğreticilerine ve kendileri minik fakat yürekleri kocaman olan öğrencilerimize çok teşekkür ederim." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmi Karaoğlan ise ''Depremzede öğrencilerimizi hatırlayıp böyle bir çalışma yapan minik yavrularımıza, onların eğitimiyle ilgilenen öğretmenlerimize  ve koordinasyonu sağlayan ilçe Müftümüze çok teşekkür ederim.'' dedi.

Editör: Ömer Ceylan