Tuşba İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizasyonuyla 24-26 Ocak tarihleri arasında 12-14 yaş öğrencilere yönelik düzenlenen "Gençliğe Değer Ara Dönem Eğitim Kampı" kapanış programıyla sona erdi.

Şeyh Müşerref Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda düzenlenen kampa katılan öğrencilere, üç gün boyunca Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin (sav) Hayatı, Değerler Eğitimi, Cemaat ile Namaz Bilinci konularında dersler verildi. Akıl ve zeka oyunları, futbol, masa tenisi, satranç turnuvaları, bilgi yarışmaları, sinema gösterimi, kültür gezileri gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

Kampın sonunda düzenlenen kapanış programında gençlerle bir araya gelen İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, gençlere ve velilere teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Değerli gençler! İnsanoğlu belli bir yaşa kadar hayatını çok fazla sorumluluk taşımadan sürdürür. Ancak iradesini kullanacak bir yaşa gelince, onun için yollar çatallaşır. Yolun biri aşağıya doğru, diğeri ise yukarıya doğrudur. Bizden istenen yukarıya doğru tırmanmaktır. Belki bu yolu tırmanırken yorulabilir, üzülebilir, terleyebilir, keyfimiz kaçabilir. Ama bu yolun sonunda zirveye çıkmak vardır. Zirveye çıkınca da hedefe ulaşıp, o zaman en mutlu insan biz oluruz. Sizden büyüğünüz olarak tek isteğimiz dürüst, adil, dinine, diyanetine bağlı vatansever birer birey olarak zirveye çıkmanız ve zirvede kalmanızdır."

Program sonunda öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitaplar ve çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Ömer Ceylan