Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından işgalci İsrail’in zulmü altında zor günler geçiren Filistin halkına destek olmak amacıyla başlatılan "Özgür Filistin’in Yanındayız" yardım kampanyası il ve ilçe müftülükleri ile TDV şubelerince sürdürülüyor.

Bu kapsamda toplumun tüm kesimlerinden kampanyaya destek yağıyor.

ankara-11-9

Ankara

Diyanet Ankara İzcilik Kulübü üyesi öğrenciler, okul öğretmenlerinden Rahime Öztürk ve Okul Müdürü Cumali Tunç öncülüğünde yardım kampanyası başlattı.

Ögrenciler, okul arkadaşlarından, velilerden, öğretmenlerden ve personelden topladıkları nakdi yardımı, okulda yapılan programla TDV Ankara Şubesi yetkilisine teslim etti.

Programda konuşan okul Müdürü Cumali Tunç, merhamet ve yardımseverlik duygusuyla yapmış oldukları bu kampanyadan dolayı çocukları tebrik ederek, destekleri ve duaları ile Gazzeli mazlumlarla birlikte olduklarını belirten ailelere, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Çankırı

Çankırı'da Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri kendi aralarında düzenledikleri yardım kampanyası ile harçlıklarından biriktirdikleri paraları Filistin’e göndermek üzere TDV Çankırı Şubesine teslim etti.

çankrı-filistin-yardım

Öğretmenleri ile birlikte İl Müftüsü Mehmet Şahin’i ziyaret eden öğrenciler, "Filistin’de yaşananlardan çok etkilendiklerini, ne yapabiliriz diye düşündükten sonra arkadaşlarıyla birlikte bir hafta boyunca yardım kampanyası düzenlediklerini" söyledi.

Müftü Şahin ise "Bu anlamlı ve duyarlı davranıştan çok etkilendiğini, kendilerini tebrik ettiğini, Filistin meselesinin tüm Müslümanların ortak davası olduğunu, her yaşta bütün Müslümanların Filistin’e hem maddi hem de manevi olarak destek vermesi gerektiğini" ifade etti.

Çorum

Uğurludağ ilçesinde yaşayan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Fatma İpek, kumbarasını Filistin için bağışladı.

çorum-uğurludağ-11

İpek'in bağışını kabul eden Uğurludağ İlçe Müftüsü Vekili Halil İbrahim Çörekçi ve TDV Uğurludağ Şube Sorumlusu Bilal Bici, duyarlılığı dolayısıyla teşekkür ettiler.

edirne-filistin-11

Edirne

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Özgür Filistin’in Yanındayız” sloganıyla başlatılan kampanyaya, Keşanlı minik öğrenciler de katıldı.

Hasan Efe 4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğreticisi Rahime Uysal rehberliğinde, resimler çizerek duygularını dile getiren minikler, Filistin için dualar etti.

edirne-filistin-22

Ailelerin de desteğiyle toplanan yardım, Kurs öğreticisi Uysal tarafından Türkiye Diyanet Vakfı Keşan Şubesine makbuz karşılığı teslim edildi.

İlçe Müftüsü Uğur Emiroğlu, kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçen kalpleri sevgi dolu miniklere, ailelerine ve hocalarına teşekkür etti.

Elazığ

Elazığ İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi Kadın Kolları tarafından, geliri Filistin'e ve Malatya’daki depremzedelere bağışlanmak üzere kermes düzenlendi.

elazığ-filistin11

İl Müftüsü İrfan Üstündağ, "İşgalci İsrail’in saldırılarından zarar gören Filistin deki kardeşlerimiz suya ve gıdaya ulaşamayacak kadar çok zor durumdalar.  Kardeşlerimize elimizden gelen her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi olarak elde ettiğimiz geliri kardeşlerimize ulaştıracağız." dedi.

elazığ-filistin22

İstanbul/Zeytinburnu

"Özgür Filistin’in Yanındayız" yardım kampanyasına destek olmak isteyen Zeytinburnu İlçe Müftülüğüne bağlı Sahil Camii İmam Hatibi Mesut Arslan ise bir aylık maaşını Filistin için bağışladı.

zeytinburnu-11

Bağışı TDV adına teslim alan Zeytinburnu İlçe Müftüsü ve TDV Zeytinburnu  Şubesi Başkanı Mehmet Münip Şallıoğlu, din görevlisi Arslan'a teşekkür etti.

Filistin’de yaşanan zulmün bir an önce son bulması temennisinde bulunan Müftü Şallıoğlu, bölgedeki acil ihtiyaçlar için yapılan yardımların önemine vurgu yaptı.

gümüşhane-filistn-11

Gümüşhane

İl Müftülüğü ile TDV Gümüşhane Kadın Kolları tarafından, geliri Filistin'e bağışlanmak üzere kermes düzenlendi.

Merkez Kemaliye Camii müştemilatında düzenlenen kermeste, kadınların hazırladığı ürünler ve el işleri satışa sunuldu.

gümüşhane-filistn-22

Kermes açılışında İl Müftüsü Hüseyin Gün, "Böyle savaşlar son bulsun, çocuklar ölmesin. Kimse savaşlar dolaysıyla ölmesin artık. Bu dram inşallah son olur." dedi.

Kayseri/Talas

Talas’ta da yabancı uyruklu öğrenciler, harçlıklarıyla "Özgür Filistin’in Yanındayız" kampanyasına destek oldu.

Yapılan bağışı kabul eden Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, "Öğrencilerin bu hassasiyetinden ve ince düşüncelerinden dolayı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizi yetiştiren hocalarına ve ailelerine teşekkür ediyorum. Mazlum ve mağdur kardeşlerimizi düşünerek kendi harçlık ve bursları ile yardımda bulunmaları çok kıymetli. Vicdanlı insan ve ümmet olma bilinciyle hareket ederek örnek bir kampanyaya imza attılar. Bağışta bulunan tüm öğrencilerimizi tekrardan tebrik ediyorum. Vakfımız aracılığıyla yardımlarınızı en kısa sürede inşallah bölgeye ulaştıracağız." dedi.

kayseri-filistin-yardım-11

Kayseri/Melikgazi

İlçe Müftülüğüne bağlı Mimarsinan Kayabaşı Camii gençlik grubunda bulunan gençler, Filistin’e destek olmak amacıyla harçlıklarıyla kendi aralarında yardım seferberliği başlattı.

Cami görevlisi Ömer Çekiç ve Melikgazi İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü İsa Bilir’in aracılığıyla toplanan 5 bin 130 liralık nakdi yardım, TDV Melikgazi Şubesi Başkanı ve İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir’e teslim edildi.

melikgazi-11-2

İlçe Müftüsü Kandemir gençlere, Kudüs ve Filistin konusunda göstermiş oldukları duyarlılık ve yardımseverliklerinden dolayı teşekkür etti.

Konya

Karatay İlçe Müftülüğüne bağlı Fatih Sultan Mehmet Kız Kur’an Kursu 4-6 Yaş öğrencileri, yaptıkları kumbaralarda biriktirdiklerini Filistinli akranları için bağışladı.

filistin-yardım-konya-22

Kur’an kursunda bulunan kumbara ile 130 öğrenciye ait olan kumbaralar Kur’an Kursu Yöneticisi Süheyla Kurşunmaden, öğreticiler ve 4-6 yaş öğrencilerden oluşan bir heyet tarafından Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu’na teslim edildi.

İlçe Müftüsü İmamoğlu’da heyet ile birlikte TDV aracılığıyla Filistinli mazlumlara ulaştırılmak üzere 4-6 Yaş öğrencileri tarafından toplanan 32 bin 730 Türk Lirasını TDV Karatay Şubesine teslim etti.

filistin-yardım-konya-33

İlçe Müftüsü İmamoğlu, Kur’an Kursu Yöneticisi Kurşunmaden’e, öğreticilere ve duyarlılıklarından dolayı 4-6 Yaş öğrencilerine teşekkür etti.

Manisa

Manisa İl Müftülüğü ile TDV Manisa Şubesi, yaklaşık 1 aydır İsrail bombardımanı altında bulunan Filistin ve Gazze’ye destek olmak amacıyla hayır çarşısı kurdu.

manisa-filistin-kermes-11

Hayır çarşısının açılışında konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, kermesin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kabukçu, "Manisa olarak tarafımız belli olsun diyerek bu hayır çarşısını açmaya karar verdik. İçeride yaşı kemale ermiş büyüklerimiz var. Oklavalarıyla gelmişler. Belki ellerinde silah yok ama o oklavanın orada atılacak kurşun gibi değerli ve kıymetli olduğunu düşünüyorum. Hem ilimizde hem de ülkemizin dört bir tarafında yapılan bu kermeslerin hayırlı olmasını diliyorum. Oradaki zulmün de bir an önce sona ermesini temenni ediyorum. Rabbim Filistin’deki kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun." dedi.

manisa-filistin-kermes-22

Yunusemre İlçe Müftüsü Ali Efe’nin Gazze'de şehadete kavuşanlar ve tüm şehitler için yaptığı duanın ardından Müftü Kabukçu ve protokol üyeleri tarafından Hayır Çarşısı açılış kurdelesi kesildi.

TDV gönüllüleri, Kur’an Kursu öğreticileri ile öğrencileri ve vatandaşların el emeği katkılarıyla açılan hayır çarşısı 3 gün boyunca açık kalacak. Elde edilecek gelir TDV aracılığı ile Gazze’ye gönderilecek.

manisa-yardım-11

Öte yandna Şehzadeler Şehitler Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Beril İkra Deniz Filistindeki acıya kayıtsız kalmadı.

Daha önce 6 Şubat depreminde de kumbarasını depremzedeler için bağışlayan minik Beril, haberlerde Gazzeli çocukları görünce duyarsız kalmak istemediğini ve TDV Manisa Şubesi’nin Gazze yararına düzenlediği "Hayır Çarşısı"na gelerek kumbarasında biriktirdiği harçlıkları bağışlamak istediğini belirtti.

TDV Manisa Şubesi Kadın Kolları temsilcisi Beril’e duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederek, onu yetiştiren anne babası ve öğretmenlerini tebrik etti.

manisa-yardım-22

Niğde

Niğde Şehit Kemal Tosun Proje İmam Hatip Lisesi öğrencileri de "Özgür Filistin’in Yanındayız" kampanyası ile Gazze'ye destek oldu.

Öğrencilerin 15 bin 200 TL tutarındaki yardımını teslim alan TDV Niğde Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Osman Ayas, öğrenciler tarafından yapılan anlamlı bağış için teşekkür etti.

niğde-filistin-11

Müftü Ayas, "Gazzeli Müslümanlar büyük bir soykırıma maruz kalıyor. Şu an orada insanlık yok olmak üzere.  Bizler Müslümanlar olarak elimizi taşın altına koyarak orada zulüm gören kardeşlerimiz yardımlar yapıyoruz. Öğrencilerin yapmış olduğu bu yardım belki bir çocuğun karnını doyuracaktır. Aynı zamanda öğrencilerin hangi safta olduğunuzu gösteren anlamlı bir bağıştır." diye konuştu.

siirt-kermes-11

Siirt

Siirt Müftülüğü  Türkiye Diyanet Vakfı Siirt Şubesi ve kadın din görevlilerinin katkıları ile Filistin'e destek kermesi açıldı.

Güres Caddesinde açılan kermeste, Kur'an kursu öğreticileri, öğrenci velileri ile gönüllülerin hazırladığı yiyecek ve içecekler satışa sunuldu.

siirt-kermes-22

Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, kermese katkıda bulunanlara teşekkür ederek, Filistin halkı için dua etti.

Kermese katılan Vali Dr. Kemal Kızılkaya ise "Filistinli kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Dualarımızla ve her türlü desteğimizle Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Bizler, mağdur ve mazlumların yanındayız. Yanlarında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Kastamonu

Kastamonu'da, İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kastamonu Şubesi öncülüğünde Filistin'e destek amacıyla hayır çarşısı açıldı.

Nasrullah Meydanı'nda kurulan hayır çarşısında, ev kadınları tarafından yapılan yiyecek ve çeşitli ürünler satışa sunuldu.

Hayır çarşısına gelen 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri de biriktirdikleri harçlıklarını Filistin'e destek olmak amacıyla İl Müftüsü Bekir Derin'e teslim etti.

Derin, Filistin'de büyük bir acı yaşandığını söyledi.

Vatandaşların ve çocukların zulme sessiz kalmayarak hayır çarşısına geldiğini anlatan Derin, "4-6 yaş Kur'an kursundaki öğrencilerimiz oradaki kardeşlerine biriktirdikleri parayı kumbaralarıyla bağışlıyor. Minik yavrularımızı insanlığa örnek davranışları dolayısıyla tebrik ediyorum." dedi.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Fatma Melek Karabulut ise zulme sessiz kalmayarak Filistinlilerin yaralarına merhem olmaya ve çocuklara Kudüs bilinci aşılamaya çalıştıklarını kaydetti.

Hayır çarşısında satılan ürünlerden elde edilecek gelir Filistinlilere bağışlanacak.

Editör: Ömer Ceylan