Bölgenin kalkınması, vatandaşın refah seviyesinin yükseltilmesi, işsizliğin azaltılması için hazırlanan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Mardin ve Şırnak sınırları içerisinde Dicle Nehri üzerinde Mardin'in Dargeçit ilçesinin 15 kilometre doğusundaki "Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES" Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yaptığı duayla hizmete açıldı.
Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ilısu Barajı, yeminli Türkiye düşmanlarına da kendi ülkesine ve milletine husumetleriyle maruf içimizdeki mankurtlara da verilmiş en güzel cevaptır." dedi.
Erdoğan, "Su kaynaklarımızı tükenme sınırına ulaşmadan korumak, verimli değerlendirmek ve doğru yönetmek artık bir tercih değil mecburiyet haline gelmiştir." diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise yaptığı duada şu niyazlarda bulundu:
Amin..
Ya ilahel alemin veya erhamerrahimin,
Ancak senden yardım diliyor ve sadece sana ibadet ediyoruz, bizleri Sırat-ı müstekımden ayırma Allahım,
Her türlü kötülükten, şerlilerin şerrinden bizleri muhafaza eyle Allah'ım,
Ya Rabbel alemin, Kur'an-ı keriminde buyuruyorsun ki, "Yeryüzünde nebatatı, bikileri ve her türlü bağları ve bahçeleri çıkartmak, yeşertmek için gökyüzünden bulutlardan sular indirdik." Ya Rabb, suları indiren sensin, en güzel şekilde kullanmayı ve berekete döndürmeyi bizlere nasip eyle Allah'ım.
Ya Rabbel alemin, şu anda ülkemizin ikinci en büyük barajını açmak üzere burada bulunuyoruz, elimizi açtık sana dua ediyoruz, milletimiz için, bütün ülkemiz için, insanlık için hayırlara vesile eyle Allah'ım.
Kurtlar, kuşlar bütün hayvanat, nebatat istifade edecek. Ya Rabbel alemin, bu güzel büyük eseri milletimiz için hayırlı eyle Allah'ım. Bizler için hayırlı eyle Allah'ım. Bu bölgede yaşayan kardeşlerimiz için hayırlı eyle Allah'ım. Her türlü kazalardan, belalardan, felaketlerden, afetlerden muhafaza eyle Allah'ım. Topraklarımızın berekete dönüşmesine katkı sağlamayı nasip eyle Allah'ım.
Ya Rabbel alemin, milletimizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini daim eyle Allah'ım.
Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ortadan kaldırmak için gayret edenlerin gayretlerini kendi başlarına makus eyle Allah'ım.
Ya Rabbel alemin, onları bu niyetlerinde muvaffak eyleme Allah'ım.
Kendi kurmuş oldukları hile ve desiseleri, tuzakları kendi başlarına makus eyle Allah'ım.
Ya Rabbel alemin, dualarımızı "Fetekabbelehe Rabbuhe bi kabulin hasenin" sırrına mazhar eyle Allah'ım.
Bu büyük eserin yapılmasında emeği geçen herkesten razı ol Allah'ım, devlet büyüklemizden razı ol Allah'ım, mimarından mühendisine, işçisinden memuruna emeği geçen tüm kullarından razı ol Allah'ım.
Ya Rabbel alemin, dualarımızı kabul eyle, bizleri birlik beraberlik içerisinde devletimizi ilelebet payidar eyle Allah'ım, milletimizi ilelebet payidar eyle Allah'ım.
Next



