Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın organize ettiği "Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" Sakarya İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleşti.

Serdivan Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans Salonundaki toplantıda din görevlileriyle bir araya gelen Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan,  yarım asra yakındır pek çok alanda gerçekleştirdiği yardım faaliyetleriyle Türk milletinin iyilik yüzü olan Vakfın, hayırseverlerin destekleriyle yaklaşık 30 yıldır kurban kesim organizasyonu düzenlediğini söyledi.

Turan, hayırseverlerin emanetleriyle 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu’nu da başarıyla ve gururla yerine getirdiklerini belirterek, "Milletimizin, hayırseverlerimizin destekleriyle bu Kurban Bayramı’nda da başta ülkemiz olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki mağdurlara ulaşan Vakfımızın mavi yelekli iyilik erleri, emanetleri gerçek sahiplerine gece gündüz demeden, yorgunluk bilmeden beklenilen olmanın gereğini yerine getirerek titizlikle ulaştırdı." dedi.

Kurbanlık şartlarını taşıyan hayvanların İslami usullere göre kurban edilmesine büyük önem verdiklerinin altını çizen Turan, “Vekalet yoluyla Vakfımıza emanet edilen kurban hisselerine halal getirmeden kesimlerini gerçekleştirdik." ifadelerini kaydetti.

Toplantıda Sakarya İl Müftü Vekili Burhan Bilgin, İl Müftü yardımcıları Dr. Caner Akdemir, Mehmet Şahin, ilçe müftüleri, vaizler ve çok sayıda din görevlisi katıldı.