Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın 2023 yılı Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini açıklamasının ardından kurban bağışları kabul edilmeye başlandı.

Bu kapsamda Muğla İl Müftülüğü ile TDV Muğla Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan konuşmacı olarak katıldı.

Turan-2023-kurban-organizasyonunda-deprem-bölgesine-ağırlık-verilecek02

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açışında konuşan İl Müftüsü Yaşar Çapçı, TDV olarak vekaletle kurban kesim organizasyonunda özveri ile çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Ardından konuşan TDV Genel Müdürü Turan, 2022 yılında 525 bin kurban hissesinin ihtiyaç sahiplerini ulaştırıldığını belirterek, hedeflerinin 2023’de bu rakamı daha üst seviyelere taşımak olduğunu ifade etti.

Turan, "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu"nda Şubat ayında yaşanan deprem felaketinden etkilenen 11 ildeki vatandaşlara ağır veren çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Turan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın çalışmaları sonucunda hac mevsiminde kesilen 85 bin kurban hissesinin de TDV olarak deprem bölgesinde dağıtacaklarını aktardı.

Editör: Ammar Esenkal