TDV Tunceli Şubesi Kadın Kolları'nın da katkılarıyla Kültür Merkezi ve Yunus Emre Camii'nde düzenlenen kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kermesin açılışına, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Munzur Üniversitesi Rektörü Kenan Peker ve İl Jandarma Komutanı Nuh Köroğlu başta olmak üzere kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tunceli İl Müftüsü Şevket Dilmaç yaptığı konuşmada, "Filistin Kudüs özelde Gazze artık bir insanlık davasıdır. Azıcık insafi ve merhameti olan herkes bu davaya destek vermelidir. Bu anlamda bütün dünya milletleri insanlık ayaktadır. Bu münasebetle Filistin'de, Gazze'de yaşanan acı hepimizin acısıdır. Türkiye olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak özelde Tunceli İl Müftülüğü ve TDV Tunceli Şubesi iş birliği ile Filistinli kardeşlerimize yönelik sürdürülen bu kötülüğün ve acının son bulması için elimizden gelen maddi ve manevi her türlü yardımı yapmaya gayret ediyoruz." dedi.

Müftü Dilmaç, "Tunceli'de düzenlenen bu organizasyonun Filistin'deki kardeşlerimiz için bir nebze de olsa katkı sağlayacağını ümit ediyoruz. Filistin'deki kardeşlerimiz için Yüce Mevlamıza yaptığımız kavli dualarımızın yanına buradaki fiili dualarımızı da katmak istiyoruz. İki gün boyunca olumsuz hava şartlarına rağmen kermesimize halkımızın bu denli ilgi göstermesi, halkımızın da Filistin konusunda ne kadar hassas olduğunu bizlere gösterdi. Gerek buraya kadar gelip Filistin yararına ürün alan gerekse de gelememesine rağmen cebindeki parasının önemli bir kısmını Filistinli kardeşlerimiz için bize gönderen vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Ceylan