SAMSUN

Türkiye genelindeki tüm camilerde Cuma namazı sonrası şehitler, Filistin, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlar için dualar edildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da “İl Buluşmaları” kapsamında geldiği Samsun’daki İlkadım Büyük Camii’nde gerçekleştirilen dua programına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Akla Ve Iradeye Zarar Veren Her Türlü Bağımlılıkla Mücadele Edelim (12)

Burada hutbe irad eden ve cuma namazını kıldıran Başkan Erbaş, daha sonra şehitler ve dünyadaki tüm mazlumlar için dua etti.

Başkan Erbaş, duasında şu niyazda bulundu:

“İlahi Ya Rabbi! Bu mübarek cuma saatinde Mescid-i Nebevi’nin, Beytullah’ın şubesi olan bu caminin kubbesi altında ellerimizi Senin rızan için kaldırdık, yalvarıyoruz, yakarıyoruz, dualarımızı kabul eyle.

Yıllardan beri Kudüs’te, Filistin’de, Mescid-i Aksa’da, yurdunu, yuvasını, evini, barkını korumak için mücadele eden Müslüman kardeşlerimiz var, onlara yardım eyle Ya Rabbi! Zalimlere karşı yardım eyle, vermiş oldukları mücadelede kendilerine zaferler nasip eyle Ya Rabbi! Zalim işgalcileri kahru perişan eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Müslüman kardeşlerimizi göklerdeki meleklerinle te’yid eyle. Müslümanlara birlik, beraberlik nasip eyle, İslam dünya iki milyar civarındaki Müslümanları birlik, beraberlik içerisinde zalimlere karşı, mazlumların yanında yer almalarını nasip eyle Ya Rabbi!

Gazze’de Filistin’de yapılan bu zulmün durmasında Müslümanların birlik, beraberlik içerisinde çalışmalarını nasip eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Zalimleri zalimlere musallat eyle, onları birbirlerine düşür Ya Rabbi! Müslümanlar için, devletimiz, milletimiz için kurmuş oldukları her türlü hile, desise ve tuzakları kendi başlarına makus eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Vatanımız, bayrağımız, ezanımız, namusumuz, yurdumuz için çalışan kahraman ordumuzu, güvenlik güçlerimizi, sınırlarımızın içinde ya da ötesinde teröristlerle mücadele eden şanlı ordumuzu karada, havada, denizde, her yerde ve her zaman mansur ve muzaffer eyle.

İlahi Ya Rabbi! Peygamber ocağı şanlı ordumuzdaki askerlerimiz mücadele ederken şehit oluyorlar. Tüm şehitlerimize rahmet eyle, gazi olan askerlerimize, Mehmetçiğimize, polisimize, askerimize, güvenlik güçlerimize hayırlı ömürler nasip eyle, yaralı olanlara şifalar nasip eyle Ya Rabbi!”

Tüm Yurtta Eller Semaya Mazlumlar Için Kalktı Samsun

ADANA

Adana'da Sabancı Merkez Camisi'nde cuma namazı sonrası Gazze, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlar için dua edildi.

ANKARA

Ankara'da şehitler, Gazze, Sincan Uygur Özerk Bölgesi ve tüm mazlumlar için dua edildi

Şehitler, Gazze ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile dünyadaki tüm mazlumlar için Hacı Bayram Veli Cami'sinde cuma namazı sonrası dua edildi.

Hacı Bayram Veli Cami'sinde kılınan cuma namazının ardından cemaat, şehitler, Gazze, Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile dünyadaki tüm mazlumlar için dua etti.

Duada, dirlik, beraberlik, yurt içinde ve yurt dışında din, vatan ve mukaddesat için mücadele ederken şehit olanlara rahmet, gazi olanlara ise sağlık dilendi.

DÜZCE

Düzce'de şehitler, Gazze, Sincan Uygur Özerk Bölgesi ve dünyadaki tüm mazlumlar için cuma namazı sonrası dua edildi.

EDİRNE

Edirne'de Eski Cami'de cuma namazı sonrası Gazze, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlar için dua edildi.

GAZİANTEP

Gaziantep'te cuma namazı sonrası Gazze, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlar için dua edildi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta, cuma namazı sonrası Gazze, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlar için dua edildi.

KİLİS

Kilis'te cuma namazı sonrası Gazze, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlar için dua edildi.

KIRKLARELİ

Kırklareli'ndeki camilerde cuma namazı sonrası Gazze, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlar için dua edildi.

KOCAELİ

Kocaeli'de cuma namazı sonrası Gazze, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlar için dua edildi.

MALATYA

Malatya'da Sümer Camii de cuma namazı sonrası Gazze, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlar için dua edildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da cuma namazı sonrası Gazze, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlar için dua edildi.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da cuma namazı sonrası Gazze, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlar için dua edildi.

TRABZON

Trabzon'da İskenderpaşa Camisi'nde cuma namazı sonrası Gazze, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlar için dua edildi.

Editör: Mehmet Öztürk