TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması'na imam hatip liseleri damga vurdu.

Lise öğrenimini sürdüren öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmanın Türkiye finali tamamlandı.  

"Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım" alanlarında düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na, bu yıl 2 bin 615 farklı okuldan 11 bin 251 kız ve 7 bin 858 erkek öğrenci olmak üzere toplam 19 bin 109 öğrencinin hazırladığı 14 bin 10 proje başvurusu yapıldı.   

Bölge değerlendirmeleri sonucunda finalist olarak belirlenen 240 proje, 1-3 Haziran tarihleri arasında finale kaldı.

Finalde yarışan 240 projeden 12'si birincilik, 24'ü ikincilik, 36'sı üçüncülük ve 36'sı teşvik olmak üzere toplam 108 öğrenciye ait proje ödüle layık görüldü.   

Yarışmaya Ankara Kız İHL damga vurdu

Anadolu İmam Hatip Liseleri (İHL) okul bazında 5 ikincilik, 3 üçüncülük ve 2 teşvik ödülü olmak üzere toplam 10 ödül kazandı. Bu okullardan 17 öğrenci ise final yarışmalarında ödüle layık görüldü.

Bu kapsamsa; Altındağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinden Zeynep Albayrak ile Zeliha Sude Kahraman,“Türk Dünyası Kültür Köprüsü Önerisi: Ortak Alfabe İle Ortak Metinler” adlı projeleriyle teşvik ödülünün sahibi oldu.

Editör: Mehmet Çalışkan