Japonya’nın başkenti Tokyo’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Tokyo Camiinde bir yıl süresince derslere devam eden ve eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için “Yıl Sonu Programı” düzenlendi.

Tokyo Camii Ertuğrul Konferans Salonu'ndaki programa öğrenciler, öğreticiler, veliler ve davetliler katıldı.

tokyo-cami-22-1

Program çocuk öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından konuşan Tokyo Camii Din Görevlisi ve Eğitim Hizmetleri Sorumlusu Selma Çınar, "Uzun bir dönemin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Başta hocalarımız olmak üzere öğrencilerimiz ve velilerimizi tebrik ediyorum. İslam’ın, iman, ibadet, bilgi ve güzel ahlak merkezli değerlerini bireysel ve toplumsal hayata taşıma noktasında Kur’an kurslarımızın ve camilerimizin özel bir yeri vardır. İnsanımızın büyük bir kısmının din eğitimini camilerde ve kuran kurslarında öğrendiğini düşündüğümüzde, hakikaten bu işin ne kadar önemli olduğunu, hava su kadar vazgeçilmez olduğunu hep birlikte müşahede etmekteyiz. Japonya’nın başkenti Tokyo’da, böyle bir camide bu ortamın hazırlanmasında emeği geçenlere sonsuz şükranlarımı arz ederim." dedi.

Çınar, "1938 yılında ilk Tokyo Camii'nin açılışından bu zamana kadar bu mekandan farklı milletlerden nice hocalar, nice öğrenciler geldi gecti. Artık sizler de bu halkanın bir parçası oldunuz. Bu halkadan ahirete göçmüş olanların hepsine Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlıklı, hayırlı ömürler diliyorum.  Destek, gayret ve hizmetlerinden dolayı başta hocalarımız olmak üzere öğrencilerimize ve velilerine teşekkür ediyorum. Hepinize iyi seyirler diliyorum." diye konuştu.

Program öğrencilerin seslendirdiği Türkçe, Japonca ve Arapça ilahilerin ardından bilgi yarışması ile devam etti.

Hadis ve Salavat okuma yarışmalarının sonunda dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edildi.

Mezuniyet belgelerinin öğrencilere verilmesinin ardından program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan