Tokat İl Müftülüğünden edinilen bilgiye göre; İl Müftü Yardımcısı Hafız Haydar Hüyük geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Hüyük'ün cenazesi 15.01.2024 (Bugün) öğle namazını müteakip Alipaşa Camii’nde kılınacak namazın ardından İstanbul'a gönderilecek.

Sultanbeyli Abdurrahmangazi Camii’ndeki tören sonrası Hüyük'ün cenazesi, Sultanbeyli Fatih Sultan Mehmet Mezarlığına defnedilecek.

- Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan taziye

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hüyük için paylaştığı taziye mesajında "Vefat haberini derin bir teessürle öğrendiğim Tokat İl Müftü Yardımcımız Haydar Hüyük hocamıza Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âli olsun." ifadelerine yer verdi.

Hafız Haydar Hüyük kimdir?

1969 YılindaTokat-Zile'de dünyaya geldi.

İlkokuldan sonra hafızlığını Babası Hafiz Süleyman hoca nezaretinde tamamladı.

İstanbul İmam-Hatip Lisesinden  mezun olduktan sonra 3 yıl klasik usulde Arapça okudu.

İlahiyat Fakültesini bitirdikten sonra 1997 yılında Samsun'un Çarşamba ilçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı.

İstanbul Sultanbeyli’de Müezzin-Kayyım ve vaiz olarak çalıştı.

2005 yılında girdiği Pendik Haseki Eğitim Merkezinden 21. Dönem olarak mezun olduktan sonra  2008 yılında Çanakkale Biga ilçesinde vaiz ve uzman vaiz olarak görev yaptı.

2012 – 2017 Çanakkale ili Gökçeada İlçe Müftüsü,

2017-2019 Tekirdağ İli Hayrabolu İlçe Müftüsü

27.08.2019 tarihinden itibaren Tokat İli Pazar İlçe Müftüsü olarak görev yaptıktan sonra, 01.07.2021 tarihinde Tokat İl Müftü Yardımcısı olarak atanan Haydar Hüyük evli ve 3 çocuk babasıydı.

Editör: Ömer Ceylan