Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet Akademisi Başkanlığı Konferans Salonu’nda yapılan oturumun ardından yaptığı konuşmada, toplantıda görüşülen konuların gelecekte hem ilahiyat eğitimine hem de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü hizmetlerine olumlu katkı sağlayacağını söyledi.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, ilahiyat ve İslami ilimler fakülteleri arasında eş güdümün sağlanması amacıyla kurulan istişare heyetinin işlevselliğinin daha da arttırılması gerektiğini ifade etti.

Başkan Erbaş, ilahiyat ve İslami ilimler fakülteleri programlarının Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının personel yeterliliklerinin göz önünde bulundurularak yapılandırılması ve güncellenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

“Türk İşaret Dili Dini Kavramlar Sözlüğü’nü işitme engellilerin istifade edebileceği bir duruma getirdik”

Diyanet İşleri Başkanlığının görme, işitme, zihinsel ve bedensel engellilere yönelik materyal çalışmaları yaptığını da anlatan Başkan Erbaş, “Neredeyse her ilimizde görme, işitme, zihinsel, bedensel engelliler için Kur’an kurslarımız var. İşitme engellilere yönelik ilk defa İslam dünyasında Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Türk İşaret Dili Dini Kavramlar Sözlüğü’nü çıkardık. Şimdi bunun hem basımını yaptık hem de video çekimlerini yaparak, bütün işitme engellilerin istifade edebileceği bir duruma getirdik.” dedi.

Toplantıda Başkan Erbaş’a Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan ile Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin de eşlik etti.

Editör: Mehmet Öztürk