Tekkeköy İlçe Müftülüğüne bağlı Başköy Fatih Kur’an Kursu’nda hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler için "İcazet Merasimi" düzenlendi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen merasime Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, "Kaynaklarımız hafızla ilgili üç temel özellik üzerinde durur. Birincisi, hafız lafzın hamilidir. Yani Kur’an’daki ayetlerin tamamını ezberleyen kişidir. İkincisi, mananın milidir hafız. Ezberlemiş olduğu ayetlerin mutlaka manalarını öğrenerek hayatına tatbik edendir. Üçüncüsü, hikmet-i kamildir. Kur’an’ı ezberler, manasını öğrenir ve onu yaşarsa elbette bütün davranışlarıyla örneklik teşkil eder. İnşallah gerçek hafızlar yetiştirme gayreti içinde olacağız." dedi.

tekkeköy-icazet-11

İl Müftüsü Seyfullah Çakır ise "Hafızlıklarını tamamlayan kıymetli yavrularımıza iki nasihatte bulunmak istiyorum. Birincisi, ezberlerimizi muhafaza edelim, yaşayalım, yaşatalım ve anlatalım. İkincisi güzel bir şekilde emri bil maruf nehyi anil münker görevini yerine getirelim." şeklinde konuştu.

Müftü Çakır, hafızlara, ailelerine ve hocalarına teşekkür ederek tebriklerini iletti.

tekkeköy-icazet-33

Açılışta konuşan İlçe Müftüsü Hayreddin Kılıçbay da "Bugün burada toplanmamızın sebebi, hafızlık belgesini almaya hak kazanan değerli öğrencilerimizi kutlamak ve onların emeklerini takdir etmektir. Bu büyük başarıya ulaşmalarında emeği geçen başta aileleri olmak üzere, fedakar Kur’an kursu hocalarımızı, hayır sahiplerini ve dernek başkanını tebrik ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Hafızların Kur’an ziyafetiyle devam eden program, Şeyhü’l Kurra Ramazan Pakdil’in duası ve ardından protokol üyelerinin hafızlara belge ve ödül takdimiyle son buldu.

Editör: Ömer Ceylan