İşgalci İsrail’in saldırılarına maruz kalan Filistin halkına destek olmak amacıyla Tekirdağ Trakya Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yardım kermesi düzenlendi.

Okul idaresinin koordinesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve meslek dersleri öğretmenleri, Okulun Mezun ve Mensup Derneği ile Okul Aile Birliğince düzenlenen kermesten 67 bin 380 TL toplandı.

tekirdağ-filistin-bağış-22

Kermesten elde edilen gelir, Filistin halkına gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Tekirdağ Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Mustafa Soykök'e teslim edildi.

Toplanan yardımı teslim alan Müftü Soykök, "İmam Hatip Lisemizin düzenlediği kermesten elde edilen tutarı, okul yönetiminin ve öğrencilerimizin Filistin’e gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı Tekirdağ Şubesine teslim etmeleri bizleri çok duygulandırdı. Göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı okulumuzu, bu güzel yavrularımızı, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum." dedi.

Okul Müdürü Abdullah Şenol da düzenlenen kermese öğrencilerin ve velilerin yoğun katılım sağladığını ifade ederek, "Filistin halkının her zaman yanında olduklarını ve düzenlemiş oldukları kermese destek veren herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Kabulde öğrencilere Diyanet yayınları hediye edildi.

Editör: Ömer Ceylan