Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından "Kurumsal İletişim ve Motivasyon" semineri gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Karasakal konuşmacı olarak katıldı.

Tekirdağ’da-“Kurumsal-İletişim-ve-Motivasyon”-semineri02

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açışında konuşan İl Müftüsü Mustafa Soykök, "Çok değerli bir vazifeyi din hizmetlerini yerine getiriyoruz. Hem dünyamızı hem de ahiretimizi kurtaracağımız bir hizmet alanımız var. Bizi bekleyen en büyük tehlike heyecansızlıktır. Ne yaparsak hizmet aşkı ile yapmamız gerekiyor." dedi.

Tekirdağ’da-“Kurumsal-İletişim-ve-Motivasyon”-semineri03

Ardından konuşan Prof. Dr. Şaban Karasakal, din görevlisinin bulunduğu konum itibariyle lider olduğunu ifade ederek, "Temel amacımız ilahi mesajı insanlara duyurmaktır. Rabbim dava şuurundan ayırmasın. İlim, amel ve gönül birlikteliği olmadan bu işler yürümez. İşimizi en az aşımız kadar sevmemiz gerekiyor. Tebliğ işi zorla yapılmaz, gönül işidir. İmanı aşkla yaşamalıyız, hizmet heyecanımızı hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. Bu yolun azığı heyecandır. Mevzumuz, menzilimizi belirler. Durduğumuz yer durmamız gereken yer değildir, hep daha ileriye gideceğiz. Nasıl yaşadığımız, neyin derdini çektiğimize neyi üstlendiğimize bağlıdır. Nerede ve hangi konumda olursak olalım her zaman Allah’ın rızasını talep edelim." diye konuştu.