Tekirdağ İl Müftülüğü ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (TNKÜ) İlahiyat Fakültesi iş birliğinde düzenlenen konferansa Prof. Dr. Şinasi Gündüz konuşmacı olarak katıldı.

Rektörlük Konferans Salonu'ndaki programa Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Celaleddin Vatandaş ve Prof. Dr. Murat Taşan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, İl Müftü Vekili Yusuf Bektaş, akademisyenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin ve İl Müftü Vekili Yusuf Bektaş’ın konuşmalarından sonra Prof. Dr. Şinasi Gündüz, konferansını verdi.

Prof. Dr. Gündüz, konuşmasında Siyonizm’in tarihsel süreci ve günümüzde Siyonist işgalini ele aldı. Siyonizm’in dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan Yahudilerin belirli bir bölgede yaşamaları ve orada bir ulus devlet kurması düşüncesine dayandığını belirten Gündüz, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de insanların öldürülmeye devam ettiğini söyledi.

Gazze' de soykırım yaşandığını ifade eden Gündüz, "Gazze'de soykırım ve etnik temizlik yaşanmasını canlı yayın izler gibi izliyoruz. 1930'larda Yahudi soykırımını insanlar canlı yayında izlemedi. Hindistan'daki İngiliz zulmünü insanlar canlı yayında izlemedi. ABD'deki yerlilerin soykırıma tabi tutulmasını canlı izlemedi. 40 bine yakın insan katledildi." diye konuştu. Gazze'de insanların yerinden edilerek açlığa mahkum edilmesinin tüm dünyada, bir televizyon programı gibi tepkisiz izlediğinin altını çizdi.