Tekirdağ İl Müftülüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Süleymanpaşa Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği "Hz. Peygamber’e (sav) Söylenen Nağmeler" konseri düzenlendi.

Tekirdağ'da Nağmeler Programı 11

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezindeki programın açılışında konuşan İl Müftüsü Mustafa Soykök, "Milletimiz Peygamber sevgisiyle temayüz etmiş, Peygamber’e olan sevgisinden, hasretinden dolayı Mehmet ve Ayşe ismini evlatlarına verme bahtiyarlığına erişmiş necip bir millettir. Bizi millet yapan değerlerden birisidir peygamber sevdamız. Bizde bu sevdamızdan dolayı bu salonda O’nu çağrıştıran onun için bestelenen çok güzel nağmeleri sözün ve sanatın üstatlarından çok kıymetli Necip Karakaya’nın dilinden dinleyeceğiz. Hepiniz hoş geldiniz. Bu güzel etkinliğe ev sahipliğinden dolayı İl Kültür Turizm Müdürümüze ve Süleymanpaşa Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Gecemiz hayırlı olsun Rabbim Üç Ayların ve Ramazanın manevi ikliminden doya doya istifade edebilmeyi hepimize nasip eylesin." dedi.

İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar’ın selamlama konuşmalarından sonra, Türk sanat müziği ve tasavvuf müziği ses sanatçısı ve bestecisi Necip Karakaya söylediği güzel eserlerle huzur dolu bir akşam yaşattı.

Editör: Ömer Ceylan