Tekirdağ İl Müftülüğü ve Namık Kemal Üniversitesi iş birliğinde “Gençlik ve İrade Eğitimi” konulu konferans düzenlendi.

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Tekirdağ Şubesi, Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneği (TUDER), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Cihannüma ve İlim Yayma Cemiyeti'nin katkılarıyla düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış ve selamlama konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü İsmail İpek, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Ardından "Gençlik ve İrade Eğitimi" konulu konferansa geçildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir, irade sahibi canlılar olarak insanlarla nesne arasındaki farka dikkati çekere, "Cenab-ı Allah kullarının çok olmasını değil şükretmesini bilenlerin kendi iradeleri ile ona yönelmelerini istedi ve baskıyı yasakladı. Eğer irade söz konusu olmasaydı zaten Allah herkesi iman sahibi yapardı." dedi.

Prof. Dr. Aydemir, "Tek kişilik bir hayatı yaşıyoruz. O nedenle başkalarını bilemeyiz. Cenab-ı Hakk'ın bize fark ettirdiği her şey bizi ona çağırıyor. Ama iradeyle ve sevgiyle çağırıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Program hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Konferansa Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan