Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumların yanında yer alan Türkiye Diyanet Vakfının, "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla bölgede inşa ettiği  İyilik Konutları'na bir destek de Narman İlçe Müftülüğünden geldi.

Türkiye Diyanet Vakfının İyilik Konutları'na destek olmak amacıyla bir yardım kampanyası başlatan İlçe Müftülüğü, vatandaşları kampanya hakkında bilgilendirdi.

Kampanya kapsamında toplanan yardımları Türkiye Diyanet Vakfı Narman Şubesine teslim eden Narman İlçe Müftüsü Resul Arıcı, hayırseverlerin desteğiyle projeye 1 adet konut bağışında bulunulduğunu belirterek, "TDV'nin İyilik Konutları'na Narman olarak biz de destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfının Suriye’de yetim ve engelli aileler başta olmak üzere savaş mağduru ailelerin hayat standartlarını iyileştirmeyi amaçladığını ifade eden Müftü Arıcı, "Suriye'de bir insanlık dramı yaşanmakta, insanlar yaşam mücadelesi vermekte ve biz bu duruma seyirci kalamayız. Savaşın son bulması ve bir an önce evsiz ve yurtsuz kalan Suriyeli kardeşlerimizin memleketlerine dönebilmesi için dua ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan