TDV Şehit Makbule Hanım Kız Konukevi’nde kalan üniversite öğrencilerine yönelik TDV Manisa Kadın Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nde düzenlenen programda öğrenciler mezun olmanın sevincini ellerine kına yakarak kutladı.

Programada konuşan TDV Kadın Kolları Temsilcisi Hayrunnisa Erdinçli, "Bizim geleneğimizde kına üç şey için yakılır. Birincisi bayramda kurbanlık koçlara; Rabbine kurban olsun diye. İkincisi askere giden delikanlılara; gözünü bile kırpmadan vatanına kurban olsun diye. Üçüncüsü ise gelin olan kızlara; yeni kuracağı yuvaya, eşine ve çocuklarına kurban olsun diye. Biz bir dördüncü olarak mezun olan siz gençlerimize de kına yakıyoruz ki; içinde büyüdüğünüz, yetiştiğiniz vatanınıza milletinize hizmetkar olun diye. Geleceğimizin umudu siz gençlerimizin mezuniyetini tebrik ediyor, bundan sonraki hayatınızda hangi mesleği icra ederseniz edin, iyiliğe gönüllü, insanlığa faydalı bireyler olarak hayırlı, huzurlu ve mutlu bir ömür geçirmenizi temenni ediyoruz. Bizim için değerlisiniz, sizleri çok seviyoruz." ifadelerini kullandı.

TDV Manisa Kadın Kolları gönüllüleri ve manevi danışmanlar rehberliğinde düzenlenen programa, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde farklı bölümlerden mezun olan ve TDV Şehit Makbule Hanım Kız Konukevi’nde kalan öğrenciler katıldı.

Editör: Ömer Ceylan