TDV Bartın Arama Kurtarma Ekibi AFAD'dan tam not aldı Foto Galeri: TDV Bartın Arama Kurtarma Ekibi AFAD'dan tam not aldı

Bir hafta boyunca Yıldız Köyü AFAD Tatbikat Alanı'nda gerçekleştirilen eğitimde, TDV Bartın Arama Kurtarma Ekibi enkaz arama ve kurtarma, moloz yığınlarından canlı arama, ilk yardım ve acil durum müdahalesi gibi konularda teorik ve pratik sınavlardan geçti.

Uluslararası arama kurtarma standartlarına göre değerlendirilen 27 kişilik ekip, tüm sınavlarda tam not alarak AFAD tarafından akredite edildi.

İl Müftüsü Ömer Keskin, eğitimi başarıyla tamamlayan ekibi tebrik ederek, afet müdahale yeteneklerini geliştirmek için gösterdikleri özveri ve gayretten dolayı teşekkür etti.

Müftü Keskin, TDV'nin arama kurtarma konusundaki çalışmalarının önemini vurgulayarak, "TDV Bartın Arama Kurtarma Ekibinin AFAD akreditasyon eğitimini başarıyla tamamlaması, arama kurtarma konusundaki bilgi ve becerilerini geliştirmeleri ve afetlere karşı daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edebilmeleri açısından önemli bir başarıdır. Her can kutsaldır ve biz her canı kurtarmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız." dedi.

Editör: Ömer Ceylan