Tatvan Müftülüğü Kur'an kursu öğreticilerinin 2 aylık çalışmasının sergilendiği sergide; Hz. Peygamber (sas) hayatı, İslam tarihi ve genel siyer konularının yanı sıra Bedir, Uhud, Hendek savaşları, Fil Vakası, hakem olayı, Hira Mağarası, hicret, Sevr Mağarası, ilk mescid, miraç hadisesi ve Küba mescidinin maketleri yer aldı.

sergi-tatvan-33

Açılışta konuşan İlçe Müftü Zahit Demirel, "İçinde bulunduğumuz rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan-ı Şerif'in ruhuna uygun olacağını düşündüğümüz, Maketlerle Siyer-i Nebi sergimiz ile Vatandaşlarımızın zihinlerinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in hayatından kesitlerin kalıcı olarak yer edinmesini sağladık. 2 ay önce müftülüğümüze bağlı Kur'an kursu öğreticilerimizin başlattığı bir çalışmadır bu proje. Dönemin atmosferini bir nebzede olsa hissettirmek adına İslam Tarihi ve Siyer konularının olduğu olayları ele alıp işledik. Katılım sağlayan başta Kaymakamımız Dr. Remzi Demir Beyfendi ile Bitlis İl Müftü Yardımcımız Gülnihal Bora hanımefendi başta olmak üzere tüm kurum amirlerimize, STK temsilcilerimize, kıymetli hocalarımıza, basın mensuplarına ve değerli vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim." dedi.

sergi-tatvan-22

Serginin açılışına Tatvan Kaymakamı Remzi Demir, Belediye Başkan Vekili Necdet Ökmen, Bitlis İl Müftü Yardımcısı Gülninal Bora, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Ömer Ceylan