Diyanet İşleri Başkanlığınca özellikle Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek ve Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Tashih-i Huruf Kursu için Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde il müftülüklerinde açılan yarışma sınavları devam ediyor.

Bu kapsamda Ardahan'da dini yüksek ihtisas ve eğitim merkezlerinde 24 hafta süreyle düzenlenecek olan Tashih-i Huruf Kursu’na kursiyer seçme sınavı gerçekleştirildi.

Ardahan İl Müftülüğünde sözlü mülakat şeklinde yapılan sınavda imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerinden oluşan adaylara, Kur'an-ı Kerim'i yüzüne ve ezbere okuma becerisi, ilmihal bilgisi ve dini musiki kabiliyeti noktasında sorular yöneltildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda 70 ve üzeri puan alan adaylardan başarı sırası sınav komisyonunca belirlendi.

Sınav sonunda kursa katılmaya hak kazanan 4 din görevlisi, Diyanet İşleri Başkanlığı Rize  Müftü Yusuf  Karaali  Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 6 ay süreyle eğitime tabi tutulacak.

Editör: Mehmet Çalışkan