Mardin İl Müftülüğü'nde "Tarihi Süreçte Kudüs ve Aksa Tufanı" konulu konferansa Yazar ve Belgeselci Bülent Tokgöz konuşmacı olarak katıldı.

Şakir Nuhoğlu Camii Müezzin Kayyımı Zekayi Karaman'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, "Bizleri kutlu bir davanın dertlileri olarak bir araya toplayan, kendisine Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa’yı dert eden bireylerden eyleyen Allah'a hamd olsun. Bizler hiç bir zaman Mescid-i Aksa’yı ve Küdüs'ü unutmayacak ve unutturmayacağız. Taki tekrar Cenabıhak bizleri Aksa’nın hadimi kılana dek." ifadelerini kullandı.

Mardin Konferans 22

Yazar ve Belgeselci Tokgöz ise sunumunda İsrail oğullarının tarihi, Küdüs'ün önemi, Filistin halkına reva görülen zulüm, Filistin topraklarının nasıl işgal edildiği ve Aksa tufanın gerçekleştirilme sebebi konularına ışık tuttu. Tokgöz, tüm katılımcılara bu konuyla ilgili hassasiyetlerinden ötürü teşekkür etti.

Mardin Konferans 33

Program sonunda Türkmen, Tokgöz'e gerçekleştirdiği sunum ve aktardığı değerli bilgilerden dolayı teşekkür edip, plaket takdiminde bulundu.

Editör: Ömer Ceylan