Kur’an kursu öğreticileri ve velilere yönelik gerçekleştirilen seminerin ilki, Sultanbeyli Yunus Emre Kız Kur'an Kursu'nda gerçekleştirildi.

Seminere Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Kurak, İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan ve veliler katıldı.

Seminerde konuşan Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, "Her birimizin evladı bu maddeyi kullanabilir, her birimiz benim evladım yapmaz, etmez demeden bu konuya önem vermesi gerekir." dedi.

Seminerin açışında konuşan Müftü Erdoğan, bağımlılıkla mücadele konusuna çok önem verdiklerini, bu mücadelenin hem dini hem toplumsal hem de hukuki sonuçlarının olduğunu belirterek gençlerin ve çocukların birer emanet olduğunu, onları en iyi şekilde korumanın da görevlerini olduğunu ifade etti.

Seminerde, uyuşturucu kullanımının erken tespiti ve bağımlılığa yakalanmadan önüne geçilmesinin anneler aracılığıyla sağlanmasının önemine vurgu yapıldı.

Annelere, çocuklarının davranışlarındaki değişimleri gözlemlemeleri ve arkadaş çevrelerini iyi tanımaları konusunda uyarılarda bulunuldu.