Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umre ibadetini yerine getirmek üzere Süloğlu ilçesinden yola çıkan 53 kişilik umreci grup, İlçe Müftülüğünce düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.

Merkez Yeni Camii'nde cemaatle kılınan ikindi namazı sonrası tekbir ve telbiye eşliğinde Belediye Meydanı'na yürüyen umreci grubun uğurlama merasimi Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Süloğlu Umreci Uğurlama 22

Burada umrecilere hitap eden İlçe Müftüsü İsa Demirkaynak, "Yeryüzünde insanlık için inşa edilen ilk mabed Kabe-i Muazzama'ya ziyaret, özlemlerin en büyüğü, kavuşmaların en heyecanlısı ve birçok hikmet ve güzellikleri barındıran manevi bir yolculuktur. Üç aylarda 53 umrecimizi kutsal topraklara din görevlimiz Ertan Uçar'ın rehberliğinde umreye uğurlamanın heyecanını yaşıyoruz. İlçe Müftülüğü olarak yaklaşık 2 hafta önce verilen uygulamalı Umre Seminerleri sayesinde gideceğiniz mübarek beldelerde inşallah yabancılık çekmeyecek ve ibadetlerinizi rahatlıkla yapacaksınız. Allah’ın misafirleri olarak sizlerden o mübarek beldelerde, duaların kabul olduğu o kutsal topraklarda şehitlerimiz, mazlum ve mağdur Filistinli kardeşlerimiz ve Alem-i İslam için özel dua istiyoruz. Allah yolculuğunuzu hayırlı eylesin ibadetlerinizi kabul etsin." dedi.

Vaiz Ömer Doğan'ın duasından sonra yakınlarıyla helalleşen umreciler, getirilen tekbir, salavat ve telbiyelerle kutsal topraklara doğru uğurlandı.

Editör: Ömer Ceylan