Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay ve Astsubay öğrencileri için "Mezuniyet Töreni" düzenlendi.

Törende Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, mezun olan subay ve astsubaylar için dua etti.

Başkan Erbaş, duasında şu niyaz bulundu:

"Bu meydanda subaylarımızın ve astsubaylarımızın mezuniyet merasimlerini gerçekleştirmek üzere toplandık, bu mezuniyet merasimini devletimiz, milletimiz için hayırlı, mübarek eyle Ya Rabbi. Mezun olan subaylarımızı, astsubaylarımızı bundan sonra yapacak oldukları görevlerinde muvaffakiyetler nasip eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Subaylarımızı ve astsubaylarımızı yetiştiren komutanlarımızın geçmişlerinin ruhlarını şad eyle, kendilerine hayırlı, uzun ömürler nasip eyle ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Şu anda burada el açmış, Sana amin diyen subaylarımızın ve astsubaylarımızın annelerini, babalarını, yakınlarını, eşlerini, çocuklarını en güzel bir şekilde kendilerine hayırlı ömürler nasip eyle Ya Rabbi. Evlatlarının bu mürüvvetlerini gördükleri gibi daha nice mürüvvetlerini görmelerini nasip eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Peygamber ocağı olarak değerlendirdiğimiz, kabul ettiğimiz şanlı ordumuzu karada, havada, denizde, her yerde mansur ve muzaffer eyle, her türlü kötülüklerden, şerlerden muhafaza eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Düşmanlarımızın hidayetleri, ıslahları mümkünse ıslah eyle, içerideki ve dışarıdaki hainlere fırsat verme Ya Rabbi. Askerlerimiz, güvenlik güçlerimiz için kurmuş oldukları her türlü tuzakları kendi başlarına makus eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Muhammed anlamına gelen Mehmetçiğimizi vazife yaptıkları her yerde kendilerine başarılar nasip eyle, her türlü kazalardan, belalardan muhafaza eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Devletimizi, milletimizi ilelebet payidar eyle, her türlü afetlerden, felaketlerden muhafaza eyle Ya Rabbi. Afetlerde, felaketlerde, depremlerde, sellerde can veren kardeşlerimize rahmet eyle Ya Rabbi."

Editör: Ömer Ceylan