Şanlıurfa İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) Şubesi iş birliğinde Siverek İlçesinde ‘’Peygamber Sünnetinde Ailenin Önemi’’  ile ‘’İyi Bir Müslüman Nasıl Olmalı’’ konulu konferans ve panel düzenlendi. Düzenlenen konferans ve panele yaklaşık 1330 vatandaş ve öğrenci katılım sağladı.

İlçedeki 9 farklı okulda düzenlenen konferansa Harran Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Atilla Yargıcı, Eğitim Uzmanı-Araştırmacı Yazar Mehmet Sarmış, İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdülhamit Turgut, İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş, Harran Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Muhammed Latif Altun, Harran Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ömer Sabuncu, Harran Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Çiftçi, Harran Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mahmut Öztürk, Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, Siverek İlçe Müftüsü Muhammed Çiçek, Şanlıurfa İl Vaizi Emetullah Koyuncu, Suruç İlçe Vaizi Sümeyra Toprak ile KAGEM Şube Sorumlusu Hatice Öztürk konuşmacı olarak katıldı.

Güncel meselelerin yanı sıra, rol model şahsiyetler, iyi bir insanda bulunması gereken hasletler ve gençlik konularında yapılan sunumlar, öğretmen ve öğrenciler tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı.

Urfa Seminer Aile 33

Konferans ile ilgili düşüncelerini paylaşan Prof. Dr. Atilla Yargıcı, kurumlar arası iş birliği ile başarının arttığını belirterek, "Gençleri milli ve manevi değerlerle donatmanın kurumların ortak amacı olmalı, konferans verdiğimiz okulda öğrencilerin bize yönelttiği sorulardan son derece memnun oldum. Öğrencilerin konferansı dikkatle izlemeleri, zekice soru sormaları onların bu tür etkinliklere ve bilgiye nasıl alakadar olduklarını göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen konferansta konuşan İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdülhamit Turgut, Peygamber sünnetinde ailenin önemine dikkat çekti. Müftü Turgut, "Huzurlu ve güvenli bir toplumda yaşamak istiyorsak, Dinimizin bizden istediği ilke ve prensiplere uymakla gerçekleşebilir. Dinimizin güzelliklerini sahih ve doğru yerler ve kişilerden almalıyız." dedi.

Urfa Seminer Aile 22

Öte yandan Siverek Dicle Bağlar Kadın Destek Merkezinde de "Güçlü Aile Mutlu Gelecek" konulu panel gerçekleştirildi.

Panele İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş, Şanlıurfa TDV KAGEM Sorumlusu Hatice Öztürk ile Birecik İlçe Vaizi Zahide Polat konuşmacı olarak katıldı.

Panelde konuşan İl Müftü Yardımcısı Demirtaş, ailenin önemine değinerek, "Peygamber Efendimiz ailenin önemini tüm ümmetine anlatmıştır. Aile olmanın Allah tarafından önemsendiğini ve eşlerin birbirlerine 'Elbise' olmaları gerektiğini vurgulamıştır. Efendimiz, öncelikle  tatbik etmek üzere ehlibeytim dediği ailesinden başlamıştır. Ailenin korunması için ebeveynlerin öncelikle kendilerinin örnek olduklarını bilmeleri ve sözlerinin tesiri için kötü davranışları kendilerinin yapmamaları gerektiğini söylemiştir." ifadelerini kaydetti.

Editör: Ömer Ceylan