İslam dünyasındaki üç Şems’ten biri olan Şemseddin Sivasi Hazretleri'nin yazdığı mevlit, Sivas İl Müftülüğü din görevlileri tarafından yapılan musiki çalışmasının sonunda Meydan Camii'nde okundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle başlayan mevlit programında Sivas İl Müftülüğü din görevlileri Şems-i Sivasî’nin kendi yazdığı mevlitleri seslendirdi.

Sivas Mevlid 22

Mevlit programı sonunda Prof. Dr. Recep Toparlı, Şems-i Sivasî’nin hayatından kesitler sundu. Toparlı, "Bir şehri ayakta tutan, o şehrin manevi büyükleridir. Şems-i Sivasî Hazretleri izi silinmemiş büyük bir tasavvuf ehli ve büyük bir yazar. Zamanının bütün mevkii ve makamlarını bırakarak insanlara faydalı olmuş bir zaat. Eğer Sivas bugün emin bir şehir ise, onun büyük bir etkisi vardır. Bu büyük zatın vasiyeti olan mevlidinin okunmasını yerine getirdiğimiz için çok mutluyum. Belediye Başkanımıza, İl Müftümüze çok teşekkür ediyorum." dedi.

Sivas Mevlid 11

İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya da, Sivas için önemli bir değer olan Şemseddin Sivasî Hazretlerinin mevlidini aylardır çalışarak seslendiren din görevlilerine teşekkür ederek,  her yıl Sivas Müftülüğü din görevlileri tarafından Şems-i Sivasî’nin mevlidinin okunması vasiyetinin yerine getirileceğini söyledi.

Program sonunda Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi kurucu dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan dua yaptı.

Namazın ardından cami cemaatine Şems-i Sivasî Hazretleri’ni anlatan kitapçık ile mevlid şekeri ikram edildi.

Editör: Ömer Ceylan