Diyanet Akademisi’nde eğitimlerini tamamlayarak Sivas’a atanan din görevlileri için cübbe sarık giyme töreni düzenlendi.

Sivas Aday Din Görevlileri Göreve Başladı 22

İl Müftülüğü Toplantı Salonunda düzenlenen törende, yeni atanan din görevlilerine hitap eden Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, din görevlilerine hayırlı olsun dileklerini ileterek şöyle konuştu:

"Bizleri İslam dinine hizmetkar kılan ve bizleri bu makamlara getiren Yüce Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Değerli kardeşlerim ailenize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sizler de artık bir din görevlisi, bu dinin bir tebliğcisi ve temsilcisi oldunuz. Rabbim bundan sonraki süreçte emeklerinizi zayi etmesin. Bu andan itibaren önemli bir vazifenin neferi olacaksınız. Bu yolda sizin iki tane olmazsa olmaz düsturunuz olacak. Birincisi sabır, diğeri ise samimiyettir. Yüce Mevlam Kur’an’ından ve Resulünün sünnetinden bizleri ayırmasın bu yolda hayırlı hizmetler yapmayı cümlemize nasip etsin."

Sivas Aday Din Görevlileri Göreve Başladı 33

Daha sonra  İl Müftüsü Altunkaya, göreve yeni başlayan din görevlilerine cübbe ve sarıklarını giydirdi. Günün anısına Kur’an-ı Kerim ve hediye takdiminde bulunarak dualarla görev yerlerine uğurlandı.

Editör: Ömer Ceylan