İstanbul Adalet Sarayı Savcı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa eğitimci ve akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç konuşmacı olarak katıldı.

Etkileyici sunumuyla öğrencilere ilham veren Genç, yaşadığı zorluklar üzerinden başarıya giden yolda temel unsurları vurgulayarak, zorluklardan yılmama, planlı olma ve uzun vadeli hedef belirleme konularında öğrencilere değerli tavsiyelerde bulundu. Programda mazi, hal, istikbal, vizyon, misyon ve strateji gibi kavramları örneklerle açıklayarak başarının çok yönlü bir süreç olduğunu anlattı.

istanbul-nurullah-genç-33

Toplumun refahı için planlı çalışmanın, hedeflere odaklanmanın ve kendi kültürünü tanımanın önemine vurgu yapan Genç, dinleyicilere bilgi, tecrübe, istek ve motivasyonun başarıya giden temel unsurlar olduğunu aktardı. Zorluklar karşısında pes etmemenin ve hedeflere odaklı bir şekilde ilerlemenin hayati önemine vurgu yaparak, başarıya giden yolda sevgi ve bilimsel alanın birleşimine dikkat çekti.

Üniversite yıllarındaki deneyimleri üzerinden mirasın çalışma olmadan başarıya ulaşmanın mümkün olmadığına dair önemli bir hayat dersi paylaşan Genç, Amerikalı Yüksek Mimar ile yaşadığı deneyimle hedef belirlemenin ve bu hedeflere odaklanmanın önemini vurguladı. Odasındaki dolaba yazdığı büyük harflerle koyduğu hedefin, alay konusu olmaktan nihayetinde kendi amaç belirleme sürecine dönüştüğünü anlattı.

Programa İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Ali Kurt, hakimler, savcılar, din görevlileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program, Şişli Müftüsü Tahsin Aydın tarafından davetlilere verilen hediyelerle son buldu.

Editör: Ömer Ceylan